COSMIC NOISE: Izložba Nikole Mihajlovića u UK Parobrod

Datum objave:15.04.2016

Pročitano:4642 puta

Datum održavanja: 18.04.2016

Lokacija: UK Parobrod, Beograd

Druga samostalna izložba Nikole Mihajlovića, "COSMIC NOISE", biće otvorena 18. aprila u 19 časova, u UK Parobrod.

 

Izložba Nikole Mihajlovića

Mihajlović u svom likovnom istraživanju odlazi do samog početka, nastanka prostor-vremena, gde iz prvobitne kaše svetlosti i zvuka izranjaju fragmenti forme, koje on zatim uređuje po sopstvenom nahođenju, dajući im smisao u svom univerzumu.
Fokus istraživanja je na problemu oslobođenja, odbacivanju nametnutih pogleda na realnost, kroz formu, zarad otkrivanja prvobitnih odnosa, oblika - svetlosti i zvuka, odnosno prvobitnih istina.

Nikola Mihajlović je rođen u Beogradu 1986. godine gde je završio osnovne i master studije na arhitektonskom fakultetu. Dobitnik prve nagrade na multimedijalnom umetničkom konkursu "Voyage Bleu" 2010. godine. Od tada intezivira svoj rad na beogradskoj "uličnoj" sceni, gde postaje prepoznatljiv po karkterističnom izrazu, koji se najbolje ogleda u brojnim izvedenim radovima.


Poslednjih godina, paralelno sa slikanjem na zidu radi i u studiju, gde raznovrsnim tehnikama nastavlja da traži i gradi sopstveni stil. Stvara u medijima crteža, slike, murala, digitalnog kolaža, dizajna, inastalacije, zvuka. Izlagao je na izložbama u Beogradu i Berlinu.

Pogledajte radove ovog umetnika na njegovom Tumblr profilu ili na njegovoj Facebook stranici.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :