CNN snimio reportažu o SAVAMALSKIM kreativnim kolektivima!

Datum objave:09.08.2015

Pročitano:4804 puta

Lokacija: Savamala, Beograd

Značaj Savamale još jednom prepoznat od strane globalne medijske mreže

Savamala i njen proces urbane transformacije, još jednom su privukli pažnju svetskih medija. CNN i reportaža ove globalne medijske mreže, zaokružili su ovogodišnje rastuće interesovanje poznatih svetskih medija (Guardian, Business Insider, Mashable…), iznova pozicinirajući Savamalu na mapi svetskih kreativnih centara.

 

CNN snimio reportažu o SAVAMALSKIM kreativnim kolektivima!

CNN je istakao transformaciju najstarijeg beogradskog kvarta, od napuštenih zgrada do porostora punih života koje su “okupirali” umetnici i kreativci, kao najvažniji kvalitet ovog nekada najzapuštenijeg dela Beograda.

Kao jednog od pionira savamalske renesanse, CNN je istakao Mikser House: “Kada smo došli u Savamalu, ovde nije postojalo gotovo ništa sem napuštenih prostora. U međuvremenu, otvoreno je preko 50 galerija, dizajn habova, klubova, kafića, restorana..”, rekao je izvršni direktror Miksera, Ivan Lalić.

 

CNN snimio reportažu o SAVAMALSKIM kreativnim kolektivima!

Pored umetnika i kreativaca, CNN je istakao i značaj dizajn haba Nove Iskre, kao mesta koje pruža mladim dizajnerima prostor za rad i platformu za međusobno umrežavanje i razvoj projekata, kao i originalne umetničke izdraze street artista koji svoja mala umetnička dela ostavljaju na zidovima savamalskih ulica.

“Ono što toliko privlači preduzetnike u Savamalu, jeste kreativna energija ovoga kvarta, a ono što ovom kvartu daje tu energiju jeste jedinstveni miks starog i novog”, zaključuje CNN.

Reportaža globalne mreže CNN predstavlja još jedan podstrek savamalskim preduzetnicima i kreativcima da dobrom energijom, trudom i zalaganjem nastave da Savamalu pozicioniraju kao glavnog kreativnog centra ovog dela Evrope, pa i sire.

LINK: http://edition.cnn.com/videos/world/2015/08/04/belgrade-serbia-one-square-meter-spc.cnn


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :