CLASSIC FEST 2018: Osmi međunarodni festival klasične kamerne muzike

Datum objave:07.06.2018

Pročitano:763 puta

Datum održavanja: 07.06.2018 - 10.06.2018

Lokacija: Pančevo

Osmi međunarodni festival klasične kamerne muzike – Classic Fest održaće se od 7. do 10. juna u organizaciji Kulturnog centra Pančeva, uz učešće eminentnih solista iz Srbije, Francuske, Slovenije i Holandije. 

 


Svečano otvaranje održaće se u četvrtak, 7. juna u 20 sati, u Rimokatoličkoj crkva Sv. Karla Boromejskog u Pančevu. Narednih dana na programu su još tri koncerta –„San letnje noći“ u petak, 8. juna u Svetosavskom domu, „Samo za romantične“ u istom prostoru u subotu od 20 sati, i muzički spektakl „Movie classic 2“ poslednje festivalske večeri, u nedelju u 20 sati, u Dvorištu Narodnog muzeja u Pančevu. Muziku iz najpoznatijih filmskih hitova izvodiće ansambl Balkanske kamerne akademije uz dirigenta Aleksandra Kojića.

Cilj festivala je afirmacija kamerne muzike i profesionalno izvođenje muzike visoke umetničke vrednosti i edukacijau mladih, kroz njihovo kvalitetno uključivanje u svet muzike. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Grada Pančeva.

PROGRAM


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :