CLAN OF XYMOX - 21. 2. 2009. Dom omladine

Datum objave:06.02.2009

Pročitano:2657 puta

U organizaciji Night promotions u Domu omladine Beograda 21. 2. 2009. godine nastupiće jedan od najpoznatijih alternativnih sastava CLAN OF XYMOX, koji na jedinstven način spaja elektronski zvuk sa gothic rockom.
 Grupa koju je u Amsterdamu 1983. godine osnovao frontmen Ronny Moorings vrlo brzo sama izdaje ploču Subsequent Pleasures, međutim pravi početak njihove karijere obeležio je  singl A Day/Stranger. Ubrzo i album Clan Of Xymox izlazi 1985.  za najznačajniju nezavisnu etiketu tog vremena, čuveni 4AD za koji su izdavali Dead Can Dance, Cocteau Twins, Throwing Muses i mnogi drugi.

Grupa je odmah privukla pažnju evropske muzicke javnosti brzim elektro deonicama i setnim vokalima i može se reci da su prvi electro gothic/darkwave band. Album Medusa krajem osamdesetih potvrđuje njihovu muzičku zrelost i imidž mračnog i melodičnog benda koji puni klubove širom Evrope. Grupa je jedno vreme delovala pod imenom Xymox ali krajem devedestih vraćaju staro ime na albumu Hidden Faces i započinju turneju po Severnoj i Južnoj Americi i Evropi gde nastupaju na svim značajnijim festivalima.Takođe dva singla, Out Of The Rain i This World, dostižu vrhove nezavisnih lista i time počinje njihov ponovni uspon karijere. 1999. objavljuju svoj najmračniji album Creatures na kome se nalazi jedan od njihovih najvećih hitova Jasmine And Rose a album Notes from the Underground iz 2001. godine, najbolje ocenjen album od strane kritike, je poznat po tome što su remixe radili mnoge poznate grupe među kojima su Front 242 i Assemblage 23. U narednim godinama izdaju veoma uspešne albume i singlove a ako kruna karijere, 2008. godine, izlazi DVD Visible, koji pored koncertnih snimaka i spotova sadrži i scene iz backstage-a, intervju sa Ronny-jem i druge zanimljive snimke. 

Novi album se očekuje u ovoj godini a beogradski koncert će biti prilika da se čuju neke od novih pesama kao i stari klasici. Danas ovaj bend čine Ronny Moorings, producent, zaduzen za vokal, gitaru i sve tekstove, Mojca Zugna bas, Mario Usai gitara i Yvonne de Ray sintisajzer.

Cena karata u predprodaji je 1400 din. a prodaju se u kafeu La Lune Rouge, Bilet servisu i Domu omladine Beograda, dok je za online prodaju zadužen www. eventim-yu. Com

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :