CIRKUSFERA: Nedelja savremenog cirkusa u BITEF TEATRU!

Datum objave:20.04.2015

Pročitano:6484 puta

Datum održavanja: 23.04.2015 - 28.04.2015

By:cirkusfera.org

Lokacija: Bitef teatar, Beograd

Predstave, radionice, predavanja u cilju podizanja svesti o značaju savremenog cirkusa, uličnog teatra, fizičkog i mentаlnog zdrаvlja i celoživotnog učenja ,,Nedelja savremenog cirkusa” održaće se od 23. do 28. aprila u Bitef teatru.

 

CIRKUSFERA: Nedelja savremenog cirkusa u BITEF TEATRU | Beograd | 2015

 

Ova manifestacija otpočeće predstavom ,,Demagog”, u četvrtak, 23. aprila. Kombinacijom savremenog plesnog izraza, fizičkog teatra i cirkuskih veština, uz pomoć demagoških opštih mesta i floskula kreirana je priča o zamagljivanju uzročno posledičnih veza i iskrivljivanju istine i činjenica iz sebičnih interesa i partikularnih koristi.

 

U subotu, 25. aprila, premijerno će biti izvedena predstava ,,Danse macabre - pokušaj vertikalnog povratka”. Cirkuski izvođači vazdušnim akrobacijama i podnim improvizacijama pokušaće da dočaraju šta se dešava sa ljudskom svešću nakon smrti tela.

 

Pored predstava, posetioci će 27. aprila dobiti priliku da prisustvuju i predavanju Veronike Stefanove koja će govoriti o istoriji, potencijalu i perspektivama savremene cirkuske umetnosti. Pod vođstvom Jadranke Žinić Mijatović, autorke predstave ,,Danse macabre”, glumci, plesači i akrobate moći će da učestvuju u radionici vazdušnih akrobacija. ,,Nedelja savremenog cirkusa” biće zatvorena ponovnim izvođenjem predstave ,,Demagog”, u utorak 28. aprila.

 

Program:

23. april 20h Demagog (predstava savremenog plesača i savremenog cirkuskog izvođača) Autori i izvođači: Dušan Murić i Milan Manić Produkcija: Cirkusfera i Bitef teatar

25. april 20h Danse macabre – pokušaj vertikalnog povratka Produkcija: Cirkorama (HR)

26. April 17h Predavanje : Istorija, potencijali i perspektiva savremene cirkuske umetnosti Predavanje vodi : Veronika Stefanova, Cirqueon (CZ)

26. April 20h Danse macabre – pokušaj vertikalnog povratka Produkcija: Cirkorama (HR)

27. april 11-17h Radionica vazdušne akrobacije – svila i trapez Instruktorka: Jadranka Žinić Mijatović (HR), autorka predstave Danse macabre

28. april 20h Demagog (predstava savremenog plesača i savremenog cirkuskog izvođača) Autori I izvođači: Dušan Murić i Milan Manić Produkcija: Cirkusfera I Bitef teatar

 

www.cirkusfera.org

https://www.facebook.com/cirkusfera.org


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :