Cirkobalkana-festival savremenog cirkusa u cirkuskom šatoru

Datum objave:21.08.2019

Pročitano:813 puta

Datum održavanja: 20.09.2019 - 28.09.2019

Lokacija: Beograd

Cirkobalkana festival savremenog cirkusa u cirkuskom šatoru 20-28.09.2019.

 

Luka Beograd Ovogodišnje, sedmo po redu izdanje festivala predstavlja sinergiju Cirkobalkane, Bitef festivala, Francuskog Instituta i jedne od trenutno najinovativnijih francuskih cirkuskih trupa „Un Loup pour l'homme" i njihovog projekta „Ride&Camp".

 

Cirkobalkana

 

Sa željom da produbimo saradnju i razmenu umetničkih praksi domaće, regionalne i evropske savremene cirkuske scene, koncept ovogodišnjeg festivala će biti u fokusu različitosti kreativnih procesa u skladu sa umetničkom kulturom i okruženjem u kojem se stvaraju cirkuske predstave. Tako će odabir umetničkih radova prikazati trenutni diverzitet cirkuskog promišljanja umetnika iz regiona ali i šire evropske cirkuske scene, koji se ogleda u angažovanosti, eksperimentu, političnosti ali i odnosu prema publici.

 

Tokom devet dana programa u osmišljenom privremenom umetničkom prostoru u centru Beograda i postavljanjem cirkuskog šatora, na festivalu će biti prikazano sedam predstava, tri masterklasa za profesionalno usavršavanje, prezentacija zajedničkog rezidencijalnog programa mladih umetnika iz regiona i francuske, koncerti, performansi i okrugli stolovi. Biće to svojstveni eksperiment umetnika i umetničke cirkuske zajednice! 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :