Cirkobalkana 2015: Međunarodni festival cirkuskih organizacija u dvorištu stare Ciglane!

Datum objave:11.09.2015

Pročitano:6444 puta

Datum održavanja: 26.09.2015 - 04.10.2015

Lokacija: Ciglana, Beograd

Festival Cirkobalkana 2015 biće održan od 26. septembra do 4. oktobra u Beogradu, u dvorištu stare Ciglane. Naglasak ovogodišnjeg programa Cirkobalkane stavljen je na rezidencijalni program u sklopu kojeg je nastala predstava “Radovan”, na edukaciji kroz radionice u okviru projekta Laboratorija cirkuske umetnosti i prezentaciji cirkuske scene regiona kroz Open Stage.

 

Cirkobalkana 2015: Međunarodni festival cirkuskih organizacija u dvorištu stare Ciglane!

Cirkobalkana je projekat međunarodne saradnje cirkuskih organizacija koji su 2013. godine pokrenule Cirkusfera, Cirkorama i "Le Cirk’Oblique".


Osnovna namera Cirkobalkane je da se, pored postavljanja cirkuskog šatora kao nezavisnog edukativnog, kreativnog i izvođačkog prostora, poduče lokalne cirkuske organizacije i umetnici po pitanju funkcionisanja, kreiranja i održivosti kako “putujućeg” performansa, tako i cirkuskog šatora, te da se uspostavi kontakt s lokalnom publikom i cirkuskim umetnicima u regiji.

 

Cirkobalkana 2015: Međunarodni festival cirkuskih organizacija u dvorištu stare Ciglane!


Cirkobalkani se ove godine priključuje umetnička cirkuska trupa "My!Laika" iz Francuske kroz sopstveni projekat "Side kunst cirque" i predstavom “The great tegada”.


Ovogodišnja Cirkobalkana je ujedno i početak dugoročnijeg projekta “Cirkobalkana platforma”, koji je podržan od strane Balkan art and culture fund-a (BAC), a kojem se priključuje i Bosna i Hercegovina kroz učešće Fabrike radosti iz Banjaluke, te cirkuska škola Turbul iz Francuske.Prošle godine Cirkobalkana je bila deo programa Bitef Polifonije, a ove godine u Zagrebu se odvijala u sklopu Rendez-vous festivala (Festivala Francuske u Hrvatskoj).


Dodatak ovogodišnjem festivalu su Radionice cirkuske pedagogije, koje će se održati u KPGT-u od 5. do 9. oktobra.
Više informacija o festivalu možete pronaći na sajtu http://www.cirkobalkana.org/.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :