CINEMALA: Kada ste poslednji čekali red ispred bioskopa u Beogradu!?

Datum objave:06.03.2015

Pročitano:4866 puta

By:Dušan Milićević

Lokacija: KC Peron, Beograd

Da li biste poverovali da vam je neko rekao da je, usred “bioskopskog mraka” koji u poslednje vreme vlada u Beogradu, video red ispred nekog bioskopa?
 

CINEMALA: Kada ste poslednji čekali red ispred bioskopa u Beogradu!? |  KC Peron  | Beograd

 

Pa, verovatno ne biste poverovali, ali upravo to se desilo. Kolona ljudi stajala je u redu ispred KC „Peron” kako bi u okviru besplatnog kafe-bioskopa “Cinemala” pogledala film “Ida”. Delo poljskog režisera Pavela Pavlikovskog, koje pre nekoliko dana ponelo Oskara za najbolje ostvarenje van engleskog jezičkog područja. Besplatni kafe-bioskop je novi koncept, u okviru koga će se jednom nedeljno emitovati i višetruko nagrađivani filmovi, koje naša publika nije imala priliku uopšte da vidi u regularnim bisokopima ili jeste, ali svega nekoliko puta. Do kraja meseca ljubitelje “sedme umetnosti” čeka još nekoliko veoma kvalitetnih ostvarenja, a već narednog utorka (10.03.) na redu je film “Mommy”. Ova drama Xaviera Dolana nosilac je brojnih priznanja, između ostalog i prestižne nagrada žirija na čuvenom festivalu u Kanu.

 
CINEMALA | Kafe bioskop |  KC Peron  | Beograd


Ideja “Cinemale” je i da se generalno popravi stanje u filmskoj umetnosti, pa će se tako emitovati i ostvarenja mladih domaćih autora, što će se desiti već u nedelju (8. mart) kada je veče kratkometražnog autorskog filma. Takođe, s vremena na vreme će gostovati i filmski stručnjaci. Na panel diskusiju “Jugoslovenski crni talas” 17. marta iz Los Anđelesa dolazi Greg de Cuir-a, koji je doktorirao na ovoj temi i koji će predstaviti svoje viđenje ovog, veoma važnog dela naše kinematografije. U preostala dva temina ovog meseca na repertoaru će biti “Party Girl” (24.03.), nosilac “Zlatne kamere” u Kanu i “A Street In Palermo” (31.03.), za koji je Elena Cotta dobila nagradu za najbolju žensku ulogu u Veneciji.

Sve projekcije su od 20 sati, a ulaz je slobodan.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :