CINEMA CITY pretvara Novi Sad u oazu pravih filmofila od 25. juna do 2. jula

Datum objave:20.05.2016

Pročitano:4483 puta

Datum održavanja: 25.06.2016 - 02.07.2016

Lokacija: Novi Sad

Deveto izdanje filmskog festivala Cinema City održaće se od 25. juna do 2. jula na jedinstvenoj novosadskoj lokaciji, u kreativnoj četvrti koju čine Limanski park i Kineska četvrt. Kao i svake godine, posetioce očekuje beskompromisan i nesvakidašnji filmski izbor predstavljen kroz četiri originalno osmišljene selekcije. Osnovni programski koncept zasnovan je na promociji prvih i drugih filmskih ostvarenja i mladih filmskih talenata iz zemlje, regiona i sveta, kao i na sjajnom muzičkom programu koji će nam predstaviti neke od najznačajnijih indi zvezda regiona.

 

Cinema City

Filmovi će biti predstavljeni kroz četiri filmske selekcije festivala. Program Nacionalna klasa doneće izbor prvih i drugih ostvarenja domaćih autora, značajno svedočanstvo razvoja novog talasa srpske kinematografije, dok će izuzetno pažljivo odabrani arthouse filmovi dunavskog regiona opravdati sve veću popularnost selekcije Fresh Danube Films. Sa sigurnošću tvrdimo da će program Up to 10,000 Bucks, koji predstavlja najbolje niskobudžetne filmove, biti naročito bogat i zanimljiv, jer ovogodišnji odziv na konkurs beleži rekordne rezultate - čak 500 prijavljenih filmskih ostvarenja iz celog sveta! Panoramski prikaz najneobičnijih filmskih hitova iz celog sveta, koje je publika prestižnih svetskih festivala posebno volela, biće prikazan u programu 360° - jednoj od najpopularnijih selekcija Cinema City festivala.

Kineska četvrt i Limanski park, kao sasvim nove festivalske lokacije prethodnog Cinema City izdanja, biće mesto održavanja festivala 2016, čime se jasno potvrđuje potreba za alternativnim umetničkim prostorima u kojima se beskompromisno cene vrednosti filmskog nezavisnog ali i umetničkog izraza uopšte. Revitalizovana iz industrijske četvrti u art kvart, Kineska četvrt i Limanski park, ispunjeni nepopulističkim filmskim i muzičkim sadržajem, postaće i ove godine oaza iskrenih filmofila, ljubitelja umetnosti, i svih onih koji žele i poštuju mogućnost izbora, mogućnost novog i drugačijeg sadržaja od onog koji nameće kulturni globalizam svakodnevice.

 

Cinema City

"Stoga, dođite da ponovo oživimo atmosferu sjajnog prošlogodišnjeg izdanja, koje pamtimo po rekordnoj posećenosti bioskopa na otvorenom u Limanskom parku, naknadno organizovanim projekcijama pojedinih ostvarenja usled izuzetnog interesovanja, vreloj atmosferi koju je zadavala snažna mlada muzička scena, rame uz rame sa kultnim bendovima domaće scene, kao i poseti koja je dostigla broj od 35.000 ljubitelja filmske umetnosti, koji su nam, ujedno, najveća inspiracija i motivacija da istrajemo u ideji promocije prvih filmova i talentovanih filmskih autora koje vidimo kao budućnost svetske kinematografije" - poručuju organizatori festivala.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :