Cinema City predstavlja muzički program: Od tvrdog zvuka do plesnih šlagera!

Datum objave:27.05.2015

Pročitano:4603 puta

Datum održavanja: 29.06.2015 - 05.07.2015

By:Anđelka Janković

Lokacija: Novi Sad

Nekadašnje “gruvi bradonje” na otvaranju Cinema City festivala

70 filmova i 7 koncerata u 7 festivalskih dana Na pravom mestu u pravo vreme 

 

Tokom Cinema City festivala -od 29. juna do 5. jula -publika će imati priliku da pogleda 70 filmova i poseti 7 fantastičnih koncerata. Nova kreativna četvrt biće ispunjena beskompromisnim, svežim, aktuelnim mladalačkim zvukom i dobrim “vajbom”. Od “tvrdog” zvuka pa sve do plesnih šlagera za sve oni koji jesu ili se osećaju mladima, vodiće nas afirmisani muzički stvaraoci i bendovi: Jarboli, Threesome, Stray Dogg, Iskaz, Zemlja gruva,Dj-evi Flip & Rasheed i Vis Limunadaa koji poput filmskih kolega uveliko oblikuju domaću i regionalnu muzičku scenu.

 

Cinema City predstavlja muzički program | Jarboli | 2015

 

Osmo izdanje Cinema City internacionalnog filmskog festivala, pod sloganom Na pravom mestu u pravo vreme, održava se od 29. juna do 5. julau novoj kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski parku Novom Sadu. Kao i prethodnih godina, posetioci će uživati u bogatom programskom sadržaju posvećenom pre svegamladoj, filmskoj i muzičkoj sceni. U skladu sa izoštrenimprogramskim fokusom i u muzičkom delu programa akcenat je na mladim muzičkim stvaraocima, i profesionalcima koji će se iz večeri u veče smenjivati na koncertnoj bini Planet Rock Music Stage-u smeštenom u Kinesku četvrt.

 

Cinema City predstavlja muzički program | ISKAZ | 2015

 

Nekadašnje “gruvi bradonje” kako su u jednom trenutku sebe voleli da nazivaju, članovi jednog od najuzbudljivijih bendova u Srbiji, Jarbolinastupiće na otvaranju 8. Cinema City-ja. U ponedeljak, 29. juna nakon zvaničnog dela otvaranja festivala, posetioce očekuje “veoma uzbudljivo, neurotično, i neposredno rokenrol iskustvo”, kako opisuje svirku Jarbolajedan od članova benda Boris Mladenović. Iako su Jarboli bend sa ozbiljnom karijerom i dugim stažom od dvadeset godina, sa punim pravom se nalaze u muzičkoj selekciji ovogodišnjeg Cinema City festivala i to na njegovom samom početku. Veseli, entuzijastični, energični, svojom pozitivnošću i doslednošću pozivaju nas na ljubav, smeh i poručuju da se oslonimo jedni na druge. Najvažnije pozivaju na agilnost i aktivizam, želeći da pokrenu na akciju što čine svojom neiscrpnom energijom i interakcijom sa publikom koja tokom njihovih koncerata ne prestaje da se njiše i oslanja jedna na druge.

 

Cinema City predstavlja muzički program | Zemlja Gruva | Photo by Bojana Bošnjački

Photo by Bojana Bošnjački

 

Atmosferu kalifornijskih plaža u Novi Sad i Kinesku četvrt, 30. juna donosi nova srpska kombinacija Threesome, zvukom eksplozivnog surf panka. Već sledećeg dana, atmosfera i zvuk melanholične amerikane, koja dominira domaćom muzičkom scenom i okuplja sve veći broj muzičkih stvaralaca i zaljubljenika u ovaj zvuk širiće se Kineskom četvrti 1. jula. Jedan od predvodnika ove scene je indie-folkbend Stray Dogg, koji je pevač, pisac i kantautor Dukat Stray oformio 2011. godine. Posle samo nekoliko meseci vežbe i dva snimka počinje nezaustavljivi razvoj ovog mladog benda, koji će u vama sigurno probuditi neke zaboravljene emocije.

 

Cinema City predstavlja muzički program | Stray Dogg| 2015

 

Četvrtak je “nova subota”, te je 2. julodličan dan za dobru svirku. Kroz svoje socijalno i psihološki angažovane tekstove, mladi domaći cross-overbendIskazdeliće sa nama svoje mišljenje i stavove vodeći nas kroz snažnu mešavinu Hip Hop, Rock, funk, dubstep raggamuzičkih žanrova. Petak, 3. jul i uvod u festivalski vikendjerezervisan za elektronski zvukBaselineekipe posvećene novim tendencijama u alternativnoj elektronskoj muzici i kulturi.U okviru projekta Future Sound Of Danube, nastupiće Dj-eviFlip & Rasheed.

 

Vikend će obeležiti muzika za ples, i nova kreativna četvrt biće sigurno mesto za uspešan izlazak. Obavezno je ubeležiti u kalendar subotu, 4. jul vreme za “strogo đuskanje do poslednje kapi” uz bend Zemlja gruva. Nakon uzbuđenja koje će pratiti zatvaranjefestivala i dodelu nagrada, Vokalno instrumentalni sastav Vis limunadaće svojim nastupom oživeti atmosferu evropskih festivala i rivijera, kasnih pedesetih i šezdesetih godina XX veka, ovekovečenu filmovima poput La Dolce Vita, Bonjour Tistesse i Ljubav i moda. Uzbuđenje šlager, rane rock i beat muzike koja je prožimala melodramatičnost omladinskih igranki, bez nostalgije, ali sa žarom Vis limunada prenoće i na savremenom internacionalnom festivalu, na komekao nekadodjekuju snažni, ali nežni zvuci kvalitetne muzike mladih u nastajanju.

 

Zahvaljujući programu posvećenom mladim filmskim i muzičkim umetnicima, bićemo svedoci stvaranja nove istorije svetske kinematografije i novih zvezda uzbudljive muzičke scene!

 

Cinema City su podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Grad Novi Sad, kao i nemačka organizacija za tehničku saradnju GIZ i Francuski institut u Srbiji.

 

Vidimo se @ Cinema City 2015 - Na pravom mestu u pravo vreme 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :