Cinema City prateći program: Light graffiti, predstave, izložbe i žurke

Datum objave:23.06.2016

Pročitano:4729 puta

Datum održavanja: 25.06.2016 - 02.07.2016

Lokacija: Novi Sad

Cinema City internacionalni filmski festival svoje kapije, već deveti put, otvara u subotu 25. juna u kreativnoj četvrti, koju čine Kineska četvrt i Limanski park u Novom Sadu. Do subote, 2. jula, publika će imati priliku da pogleda preko 60 filmskih ostvarenja u okviru pet raznovrsnih selekcija, među kojima su debitantska domaća ostvarenja selekcije Nacionalna klasa, zatim Fresh Danube Films, najupečatljivija ostvarenja mladih regionalnih filmskih stvaralaca, najveći svetski debitantski hitovi u okviru selekcije 360°, uvek omiljeni muzički filmovi Planet Rock selekcije, kao i Up to 10.000 Bucks, najkreativnija niskobudžetna ostvarenja iz celog sveta.

 

Cinema City

 

Pored toga publika će uživati u nastupima bendova JINX, u subotu 25. juna i Rambo Amadeus u subotu, 2. jula, kao i brojnim drugim DJ muzičkim nastupima u jedinstvenoj atmosferi Firchie Think Tank studija, među kojima su i Bebi Dol i Uroš Đurić.

Pored ovih sadržaja, kao i prethodne godine, festival posetiocima predstavlja Cinema City Paralele, prateći festivalski program, uzbudljivog umetničkog sadržaja. Među ovogodišnjim sadržajima Paralela nalazi se projekat "Razlike", autentični umetnički izraz studenata Akademije umetnosti u Novom Sadu, izložba "Total Recover" u okviru multimedijalnog festivala RE/8* Design Park, kao i performans Graffiti Light u skejt parku Limanskog parka.

 

Izložba Razlike

Jedan od ključnih sadržaja Cinema City Paralela je izložba "Razlike" Akademije umetnosti u Novom Sadu, koju će posetioci imati priliku da pogledaju u prostorima SKCNS Fabrika, Quarter i Indoor Cinema u Kineskoj četvrti, svakog festivalskog dana od 18 do 01h. "Razlike" koje okupljaju profesore i studente Akademije umetnosti u Novom Sadu, prave originalan iskorak iz okvira klasičnih medija, stvarajući jedinstvenu priliku da se po prvi puta pogledaju autentični umetnički izrazi njenih učesnika. Pozivamo sve posetioce festivala, da pored filmskog i muzičkog programa festivala Cinema City, naročito obrate pažnju i posete "Razlike" i uživaju u neverovatnim kreativnim sadržajima.

Cinema City Paralele preporučuju i grupnu izložbu TOTAL RECOVER u okviru multimedijalnog festivala RE/8* Design Park, koji će se održati od 1. do 6. jula u prostoru SKCNS Fabrika. Posetioci Cinema City festivala će imati prilike da pogledaju i ovaj sadržaj od 18 do 01h, a napominjemo da je ulaz na RE/8* Design Park slobodan i za sve ostale koji žele da ga posete. RE/8* Design Park je multimedijalni festival čiji je cilj promocija eko-dizajna. Svake godine akcenat manifestacije je na grupnoj izložbi međunarodnog karaktera koja promoviše domaće umetnike i kreativce koji se bave dekonstrukcijom, kreativnom reciklažom i održivim dizajnom. Akcenat ovogodišnje nedelje eko-dizajna biće na grupnoj izložbi TOTAL RECOVER, kojom će manifestacija biti otvorena. Izložba će obuhvatiti selekciju trideset radova - instalacija, plakata, asamblaža i upotrebnih predmeta nastalih rekonstrukcijom forme, upcycling metodom i primenom etičkih i ekoloških postulata pri kreativnim intervencijama umetnika.

 

Graffiti Light

U jedinstvenoj atmosferi Skejt parka u Limanskom parku održaće se, od 25. do 27. juna, Graffiti Light: Painting Performans Live, događaj koji predstavlja specifičan vid ulične umetnosti na originalan način - pred očima festivalske publike. Tokom performansa posetici imaće priliku da upoznaju veštine i talenat tri poznata imena novosadske street art - graffiti scene koji stvaraju pod nadimcima Star, Jars, 100le. Performans će se događati u potpunom mraku, a sjajni novosadski grafiti-umetnici crtaće fluoriscentnim sprejevima i, u prisustvu festivalske priblike, stvarati originalna umetnička dela. Ovaj vizuelno-umetnički spektakl održaće se od 25. do 27 juna sa početkom u 21h. Pozivamo vas da prisustvujete ovom nesvakidašnjem dešavanju i
posvedočite stvaralačkom procesu i pomeranju kreativnih granica grafitti umetnosti.

 

Firchie Think Tank Studio

 

Muzički program u Firchie Think Thank Studiju

Pored koncerta otvaranja – 25. juna, kada nastupaju fenomenalni Jinxi, i koncerta zatvaranja festivala Cinema City – 2. jula, kada nastupa legendarni Rambo Amadeus, na SKCNS Fabrika Open Air Cinema sa početkom u 23h, posetioci Cinema City festivala biće u prilici da uživaju i u sjajnom muzičkom programu na lokaciji Firchie Think Tank Studio. Svake večeri sa počekom u 23h, u jedinstvenoj atmosferi Firchie Think Tank studija, posetioci festivala moći će da isprate sjajne DJ nastupe, i da uživaju u kvalitetnom muzičkom izboru imena koja potpisuju žurke jakih plesnih ritmova. Na žurke u Firchie Think Tank Studio posetioci će moći da uđu sa festivalskom ulaznicom koja omogućava ulaz na sve festivalske lokacije.

U subotu 25. juna sa početkom u 23h ne propustite Party like It’s 1999. DJ Moooka & DJ Timbero su više nego spremni da svojim muzičkim odabirom pruže sjajnu zabavu i fenomenalan provod. Ukoliko želite da posetite žurku Party like It’s 1999, ali ne i druge festivalske sadržaje, ulaz će biti otvoren uz donaciju klubu na ulazu u samu žurku. U nedelju, 26. juna sa početkom u 23h, sledi tradiocionalno dobra žurka koja obećava nasmejane jazz, funky, indie dance i deep house ritmove u izboru VKSHN. Jedinstvena dama domaće muzičke scene, Bebi Dol, biraće muziku za posetioce festivala i Firchie Think Tank studija u ponedeljak, 27. juna. Osmeh, ples, besprekoran stil i muzički ukus obeležiće definitivno utorak, 28. jun, kada nas očekuje sjajan nastup DJ Fanatika. U sredu, 29. jun je vreme za Flipa i njegov nepogrešiv muzički izbor, vrlo dobro poznat vernoj publici festivala Cinema City.

 

U četvrtak 30. juna posetioci festivala i lokacije Firchie Think Tank Studio, moći će da uživaju u uvek odličnom nastupu MKDSL-a. Poznati konceptualni umetnik, slikar i glumac, Uroš Đurić, u petak 1. jula zauzeće mesto za DJ pultom i, kao i uvek, fenomenalnim muzičkim izborom uvešće posetioce Firchie Think Tank studija u sjajno raspoloženje. Muzičko finale Cinema City internacionalnog filmskog festivala, 2. jula, obeležiće zajednička žurka Cinema City i Bike Park Bukovac after party za čiju dobru atmosferu će biti zaduženi Fakir i Dachony. Ulaz na ovu žurku, koja se dešava u Firchie Think
Tank studiju, biće slobodan.

 

Cinema City je bicycle i pet friendly festival 

Pozivamo sve posetioce festivala da na 9. Cinema City dođu biciklom i da povedu svoje ljubimce.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :