Cinema City: Otvoren konkurs za filmove sa budžetom manjim od 10.000 dolara

Datum objave:18.04.2016

Pročitano:3225 puta

Lokacija: Novi Sad

Filmski festival Cinema City poziva autore iz celog sveta da prijave filmove za selekciju „Up to 10,000 bucks“. U pitanju je jedna od najzanimljivijih programskih celina Cinema City festivala koja prikazuje filmove snimljene budžetom manjim od 10.000 dolara. U okviru ovog programa, festivalska publika svake godine može da vidi najbolje autorske filmove iz celog sveta koji su snimljeni bez ili sa malo novčanih sredstava.

 

Cinema City

Festival će uzeti u obzir filmove koji nisu stariji od 2015. godine i koji su snimljeni budžetom manjim od 10.000 dolara, a dobrodošli su svi žanrovi i filmski jezici. Konkurs je otvoren do 5. maja, a prijavljivanje se vrši na sajtu festivala klikom na sledeći link: http://www.cinemacity.org/upto10000/.


Selekcija Up to 10,000 Bucks već osam godina pruža kreativni mozaik raznovrsnih ideja, formi i kultura obeležen savremenim vremenom i izazovima koje ono nosi. Ovde možemo videti igrane, dokumentarne, animirane, studentske i eksperimentalne filmove, a ono što ih povezuje je smeli podvig talentovanih umetnika da uprkos malom budžetu ideju sprovedu u dobar film.


Deveto izdanje Cinema City festivala održava se u junu u Novom Sadu i posetiocima nudi jedinstveno filmsko-festivalsko iskustvo, kroz svež programski i prostorni koncept. U novoj kreativnoj četvrti - Kineskoj četvrti i Limanskom parku, publici će biti predstavljena pažljivo odabrana ostvarenja nove filmske produkcije, kao i mladi filmski talenti iz zemlje i sveta koji oblikuju budućnost domaće i svetske kinematografije. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :