Cinema City medijski partner za Srbiju evropskog online filmskog festivala ArteKino

Datum objave:12.12.2017

Pročitano:1415 puta

Datum održavanja: 01.12.2017 - 17.12.2017

Do kraja nedelje, 17. decembra, gledaoci, tj. korisnici interneta širom Evrope, uključujući i Srbiju, u prilici su da "posete" ArteKino, online filmski festival evropskog filma, čiji je medijski partner za Srbiju Internacionalni filmski festival Cinema City.

Sa željom i potrebom da podrže moderne evropske filmove na originalan način i pruže im veću vidljivost i širu distribuciju, Festival Scope, online platforma za filmske profesionalce preko koje se prezentuju filmovi sa prestižnih međunarodnih filmskih festivala i Arte Cinema, francusko-nemački televizijski javni servis evropske kulture, udruženim snagama donose festivalsko iskustvo u toplinu vaših domova. Uz fantastičan izbor od 10 evropskih filmova dostupnih u 45 evropskih zemalja na 4 jezika (francuski, nemački, engleski i španski) možete besplatno da uživate u bogatstvu i raznovrsnosti savremene evropske kinematografije registracijom na sajtu festivala (www.artekinofestival.com/, klik na "connection" u gornjem desnom uglu). Takođe, možete i glasati za svoj omiljeni film, kako biste ušli u trku za osvajanje ArteKino nagradu publike i osvojili vikend putovanje na Berlinale - Berlin International Film Festival 2018 (uslove i pravila za učestvovanje pročitajte ovde).

Na vama ostaje samo još da pripremite kokice, udobno se smestite u omiljenu fotelju i odaberete sa kojim filmom započinjete ovo nesvakidašnje festivalsko iskustvo.

 

Colo


Usred ekonomske krize u Portugalu, otac, majka i ćerka se bore da ostanu u kontaktu i da prevaziđu teške izazove svakodnevice u vremenu finansijskih poteškoća.

 

 

Godless

Medicinska sestra vodi dvostruki život – brine o starijim bolesnim osobama i bavi se prodajom njihovih ličnih dokumenata na crnom tržištu. Usled lakog novca i zavisnosti od morfina, strahovi od emotivne praznine i kazne sve više rastu.

 

 

Living and Other Fictions


Pepe je napustio psihijatrijsku bolnicu nakon što je služio vreme za krađu. Samo solidarnost Antonija, aktiviste sa invaliditetom, omogućava mu da izgradi krhki život i oživi svoje slabe nade. Ipak, njegova potreba da se uklapa u besmisleni svet postaje očajna. Horizont njegove dugoočekivane "normalnosti" se pokazao nedostižnim. U vezu sa Antoniom prepoznaje sebe I svoj život kao anomaliju i izmišlja novo ludilo u kojem će živeti...

 The last family

Jedinstveni portret porodice prikazan je u filmu reditelja Jan P. Matuszinski, koji se fokusira na poljskog umetnika Zdzisłav Beksinski i njegov odnos sa njegovim ekscentričnim, samoubilačkim sinom Tomaszom. Ukoliko ste propustili da pogledate „Poslednju porodicu" na ovogodišnjem Cinema City festivalu, evo prilike da se upoznate sa vrlo uzbudljivom i dramatičnom pričom pomenutog poljskog umetnika.

 

 The Giant

Rikard je čovek sa autizmom i kraniofacijalnim stanjem, koji namerava da se vrati svojoj majci. Da bi to uradio, ubeđen je da mora da pobedi na skandinavskom šampionatu u igri Pétanque - i to uz pomoć džina.

 Sunbeat

Za praznike, Gabriel i Iris se vraćaju u porodičnu kuću u Portugalu sa svojim ćerkama Emma i Zoe, neodoljivim šestogodišnjim bliznakinjama. U srcu predivnog seoskog pejzaža, pored uživanja u kupanju u reci i dečijem smehu, problematična prošlost para se ponovo pojavljuje.

 

 

ArteKino traje od 1. do 17. decembra. Besplatne karte su ograničene na 5000 po filmu.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :