Cid Inc na LET S MIX IT! donosi naelektrisane hibridne techno i house zvuke

Datum objave:31.01.2017

Pročitano:3989 puta

Datum održavanja: 23.02.2017

By:Nadežda Ivanović

Lokacija: Skladište

"Hipnotišući osećaj je ono što tražim u muzici. Puno uživam u puštanju dugih setova jer mi oni omogućavaju da povedem publiku na putovanje uklapajuči širi spektar žanrova."


- Cid Inc

 

Na LET'S MIX IT! festival stiže veliko ime progresiv muzike Cid Inc, koji će na oduševljenje domaće publike nasutpiti prvog dana festivala - 23. februara u novootvorenom prostoru Skladište

 

Cid Inc


Henry Hurting aka Cid Inc je DJ i producnet koji dolazi iz Švedske. U svetu elektronske muzike afirmisao se prvo svojim mastering veštinama koje su prepoznate od strane mnogih producenata i etiketa kao što su Guy J, Hernan Cattaneo, Pig & Dan, Hope Recordings, Lost & Found, microCastle, Octopus Recordings, Sudbeat i mnogi drugi. Ledene i mračne zime na samom severu Švedske, kako sam kaže, ostavile su jasan pečat u njegovom stvaralaštvu. Pre nego što se žanrovski pronašao u technu i houseu prošetao se kroz mnoge muzičke žanrove, i tako je 2004. godine došlo do stvaranja Mashtronica, produkcijskog projekta u saradnji sa Mathiasom Bradlerom, koji je naišao na oduševljenje svih a posebno Hernana Cattanea. Izdanja su se našla i na njegovom Bedrocku, što su ispratila i ostale velika etikete poput Ministry Of Sound, Global Underground, Sex On Wax i Alternative Route.

 

Cid Inc

 

Međutim njegova muzička transformacija nije stala tu. Svoj nadimak Cid Inc stvara 2008. godine kada postavlja nove standarde progresivne muzike. Njegov naelektrisani hibridni techno i house zvuci ostavljaju utisak svežine i inspiracije što mu je donelo mnogo nove publike i saradnju sa poznatim labelovima poput Anjunadeep, Lost & Found, microCastle, Natura Sonoris i Sudbeat. Tom uspehu su doprinele i obrade njegovih stvari u izvođenju Guy J-a, Henryja Saiza, Hernana Cattanea i Soundexilea, Jamiea Stevensa i mnogih drugih. Ovu godinu započeo je kao deo Beatportove Top 10 liste progressive house izvođača a trenutno promoviše svoju novu traku “Unstoppable strain” sa “Repluged vol.2” albuma. Ponosan je i na svoje skorašnje izdanje “Guardian” za Lost&Found.

 

Nastavljajući svoju turneju od prošle godine Cid Inc ima mnogo zakazanih nastupa širom sveta među kojima je, na veliku radost domaće publike i nastup na LET’S MIX IT! festivalu 23. februara.Pored njega na  LET'S MIX IT! festivalu nastupaće i BLTS (Martin Buttrich, Matthias Tanzmann i Davide Squillace), Cabanne, Francesca Lombardo, Henry Saiz (live), iO (Mulen), Isolee (live), Janeret, Johannes Brecht, maeve showcase (Mano Le Tough, The Drifter i Baikal), Sonja Moonear i Varhat.

Karte za LET'S MIX IT! festival možete kupiti u kompletu sa Apollonia predparitjem (15./23./24./25. februar) na svim Eventim Serbia i GIGS TIX prodajnim mestima po promotivnoj ceni od 1990 dinara odnosno 2990 za VIP, dok će pojedinačne karte za festival biti dostupne od utorka 24. januara.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :