Četvrti Hand Made festival u nedelju

Datum objave:10.05.2017

Pročitano:3227 puta

Datum održavanja: 14.05.2017

By:Dunja Babović

Lokacija: Dorćol Platz

Četvrti po redu Hand Made festival biće održan u nedelju 14. maja od 12 do 20 časova u prostoru Dorćol Platza. Ovo je prilika da posetioci kupe nešto autentično sebi ili nekoj dragoj osobi i da vide kako se razvijaju handmade trendovi u Beogradu i koliko ih njihova jedinstvenost i različitost izdvajaju u moru tržnih centara i firmirane robe. 

 

Hand Made Vol. 4


Kao i do sada, posetioci će videti kako mogu da naprave stvari sopstvenim rukama. Moći će da se oprobaju u reciklaži džinsa, pravljenju nakita, pustovanju vune, a roditelji mogu da dovedu svoje najmlađe da prave kućica iz mašte sa Credo Casa tablicama i pravljenju origamija - figurica od papira. Obavezno je prijavljivanje na adresu handmadedorcolplatz@gmail.com. Sve radionice su besplatne.

Raspored radionica:

12-13h Kreativna radionica pravljenja origamija za decu
A koga ti voliš? Ovim pitanjem, započećemo naše jednočasovno origami druženje, kroz koje će deca biti u prilici da uz našu pomoć naprave iznenađenja od papira za mame i tate. Radionica je namenjena deci od 5 do 10 godina.

13-14h Credo Casa Toys radionice: kreiranje kućica iz mašte, Tangrama i još po nešto
Na Credo Casa drvenim kućicama deca mogu kredama da iscrtavaju i prave svoje kućice iz mašte. Napravljena od najfinijeg drveta, detetu nudi izvorni kontakt sa prirodom, a mogućnost da dete samo iscrta svoju kuću, daje mu samopouzdanje i želju da stvara.


Na radionici će se deca upoznati sa drevnom igrom, Tangram, tradicionalnom kineskom slagalicom koja se sastoji od sedam geometrijskih oblika. Mogućnosti slaganja su neograničene. Kreativnim i stvaralačkim mišljenjem i logičkim zaključivanjem razvijaće mentalne sposobnosti i radovati se svakom uspešno složenom obliku. Na radionici će se upoznati i sa Credo Casa dašcicama–kockicama uz pomoć kojih moći da prave svoje objekte iz mašte. Radionice su namenjene deci, ali i svima koji žele da se oprobaju u maštovitom i kreativnom istraživanju. Broj polaznika do 15.

16-17h Radionica pustovanja vune
Učićemo kako da od češljane i neupredene vune napravimo loptice, od kojih dalje mogu da se izrađuju ogrlice, privesci, podmetači. Interesantna i za decu i za odrasle.

17-18h Radionica izrade nakita
Pravićemo nakit od cd-ova i bojićemo ga akrilnim bojama. Učesnici nose sa sobom ono što su napravili. Ono što zainteresovani mogu da očekuju je super kul unikatan komad nakita, kao i nova tehnika recikliranja materijala koju će moći kasnije i sami da primenjuju i prave razne aksesoare.

18-19h Radionica reciklaže džinsa
Polaznici će imati priliku da nauče kako da od starih farmerica mogu da se naprave zidni organizator i neseser za šminku ili bilo šta drugo samo uz pomoć igle, konca, toplog lepka i još par sitnica koje svako ima u kući. Radionica bi bila prilagođena i za decu I za odrasle, pa mama i ćerka mogu zajedno da učestvuju!

 

Dorćol Platz je multifunkcionalni prostor u Beogradu, u Dobračinoj 59b. Nalazi se u prostoru restauiranog hangara starog preduzeća „Minel-transport“, zajedno sa dvorištem zahvata površinu oko 1600 kvm. Obnovljen je sa osnovnim ciljem da zadrži industrijsko nasleđe Donjeg Dorćola i udahne mu novi život otvorenom kapijom za kreativne ljude. Kroz organizaciju izložbi, umetničkih radionica, pozorišnih predstava, koncerata, žurki domaćih i inostranih DJ-eva i neformalnih druženja, Dorćol Platz nastoji da prezentuje, prati i utiče na tok inovativne kreativne produkcije, ali i da postavlja pitanja i daje odgovore na aktuelni diskurs u umetnosti i kulturi, društvu i javnom životu.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :