Četrdeset dana - novi roman Uroša Timića

Datum objave:21.07.2016

Pročitano:6673 puta

By:Pavle Zelić

Novi roman mladog pisca Uroša Timića – religijski triler „Četrdeset dana“ je nedavno objavjen u Izdavačkoj kući „Galaksijanis“.

 

Četrdeset dana


Uroš Timić rođen je u Smederevu 1991. godine, a u Beogradu je diplomirao na Filološkom fakultetu 2015. U svet književnosti ušao je na velika vrata romanom „Osmi život“, psihološkim trilerom sa primesama fantastike i horora, jednim od tri pobednička romana konkursa „Literarni Onlajn Inkubator“, koji je svetlost dana ugledao u Izdavačkoj kući „Laguna“.


Svoj drugi roman Timić je napisao inspirisan istinitim događajima, ali je svoju dozu fikcije zadržao i na svojstven način je roman prošarao njome. Naime, u pitanju je porodična tragedija koja prati glavnog junaka Stefana, nakon koje ovaj junak počinje da otkriva misteriozna dešavanja u „Nesvakidašnjem selu“ koja su posledica tajansvene, mračne sile koja vlada selom. Ovde se upliće i istorijski momenat iz Drugog svetskog rata, koji Timić savršeno uklapa u svoje pripovedanje.

 

Uroš Timić

Uroš Timić


Pored Stefanove priče, roman prati i sudbinu dečaka Pavla koji se suočava sa sopstvenim unutrašnjim demonima nakon majčine smrti, a pratimo i dešavanja izvesnog „starca“ čije se ime otkriva kasnije u romanu, a on se bori sa svojim demonima, ali i anđelima, nakon svoje smrti, a njegova borba može se meriti sa Danteovim obilaskom pakla.


Isprepletavši dramatične elemente, istorijske motive, fikciju, kao i horor, ali i temeljno istraženu domaću mitologiju, Timić je napisao psihološko delo koristeći jednostavan i pitak stil pisanja, što ovaj roman čini i te kako interesantnim za čitanje.


Pored dva objavljena romana, Uroš Timić je objavio kratke priče na portalu Blacksheep, njegova minijatura „Arabeska“ može se naći u Književnim novinama, a za pojedine svoje priče dobijao je i nagrade.

 

Osmi život


Timić najavljuje zbirku horor priča koju će posvetiti svom velikom uzoru i inspiraciji Edgaru Alanu Pou, za koga kaže da se nada da će jednog dana dostići makar trećinu njegovog uspeha.
 

Pogledajte trejler za roman "Četrdeset dana"...

 


vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
Наталија
20.04.2017 14:15
Уживала сам у овој књизи. Јесте мало тешка тема, али је одлично написана. Све препоруке. Свака част младом аутору.


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :