Celtic Rhythm @ Madlenianum - Koncert irskog plesa i muzike Četvrtak, 30. maj

Datum objave:22.05.2013

Pročitano:6480 puta

Celtic Rhythm - Fuzija Irske i Srbije

Ako volite ritam i razdraganu muziku Irske, evo nečega što ne smete propustiti.

Plesna trupa Celtic Rhythm (Keltik Ritam) već deset godna neguje tradicionalni i moderni irski ples i pioniri su ove plesne discipline na Balkanu.
 


Od 2011. trupa je postala član organizacije An Coimisiún le Rincí Gaelacha i međunarodno priznata škola irskog plesa. Takođe uživa i podršku ambasade Irske iz Atine kao i konzulata u Beogradu zbog svojih zalaganja na promovisanju irske muzike, plesa i kulture u našoj zemlji. Njeni plesači su na međunarodnim takmičenjima u irskom plesu dobili brojna priznanja koja svedoče o tome da, iako mahom samouki, dostižu kvalitet plesa ravan onome koji se pleše na svetskim scenama.

Za 30.05. pripremaju celovečernji koncert na velikoj sceni pozorišta i opere Madlenianum u Zemunu, sa početkom u 19:30. Zamišljen je kao veseli, šareni mozaik mnogih lica Irske, zavodljivog, raspevanog, razigranog, ali i onog buntovnog, sve ono što nam pada na um pri pomenu smaragdnog ostrva.

Ne zaboravljajući svoje korene, kroz originalne koreografije provlače se i prepoznatljivi elementi srpske tradicije, ističući na taj način praiskonsku povezanost naroda Balkana i Hibernije.

Kako bi slika bila potpuna, bend sastavljen od vrhunskih muzičara, dobro poznatih na sceni koja prati irsku muziku, učiniće da se pozorišne daske pretvore u pab i naterati vas da poželite da i vi sa plesačima zaigrate.

Karte po ceni od 490 dinara možete kupiti na blagajni pozorišta Madlenianum.
 
DOĐITE DA VAS ODUŠEVIMO!

vrh strane
Komentari (1)
Pošalji komentar
snezana jevtovic
09.12.2013 12:16
najbolji ste. U petak 13.12.2013 idemo da vas gledamo.....


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :