Burn Audio Tool - Muzički studio baziran na Cloud tehnologiji

Datum objave:16.06.2011

Pročitano:4735 puta

By:Vlada JovanovićOverview
Muzički studio baziran na Cloud tehnologiji. Da, to znači da stvaranje elektronske muzike postaje dostupno svim korisnicima interneta. Ovaj muzički studio pojednostavljen je kako bi se u njemu snašli ljudi koji se po prvi put susreću sa kreiranjem elektronske muzike, međutim BAT neće biti neprijatelj ni profesionalcima, s obzirom na to da poseduje kvalitetne emulacije mnogih popularnih elektronskih instrumenata. Burn Audio Tool je sponzorisan od strane istoimenog energetskog pića i deo je projekta Burn Studios, a kreativni direktor BAT-a je legendarni Richie Hawtin.


  
Use it Wisely
Kao i svaki muzički studio, Burn Audio Tool raspolaže velikim brojem instrumenata i efekata. Nakon što postavite željeni broj instrumenata i dodate im efekte, sve to biće sabrano u virtuelnom "mikseru" i - dobićete pesmu! Pored emulacije najpoznatijih elektronskih instrumenata (Rolland 909, Moog…), Burn Audio Tool raspolaže i semplerom u koji možete učitati svoje semplove, editovati ih, dodeliti im efekte i dodati u pesmu. Odeljak sa efektima ima najviše emulacija i raspolaže svim preko potrebnim efektima za kreiranje muzike. Flanger, Chorus, Distorsion, Reverb, Delay, kao i jedna emulacija multiefekt procesora. Iako je napraviti pesmu sa BAT-om veoma lako, neki ozbiljniji masternig je ipak jedan korak napred koji zahteva malo više od računara i slušalica.
Dizajn BAT-a, pored svoje funkcionalnosti, nateraće vas da provedete sate za računarom. Pravljenje elektronske muzike sa BAT-om postaje zabava. Što veća rezolucija, to je veći sto na koji postavljate svoje virtuelne instrumente i međusobno ih povezujete.
 


Connection
Što se tiče hardverskog povezivanja, potrebno je zvuk iz računara sprovesti u neki pojačavač ili slušalice, dok sam računar treba da bude povezan na internet i ima instaliran browser sa najnovijim Adobe Flash Playerom.
 
Links
www.burn-studios.audiotool.com - na ovom linku se pokreće Burn Audio Tool
 
www.burn.com/en_GB/burnstudios/international-music-summit - na ovom linku možete naći više informacija o manifestaciji International Music Summit 2011 i takmičenju za remix himne ovog samita. Ove godine je tvorac himne Sasha, a nagrada je učešće u radionicama za stvaranje elektronske muzike koje se dešava na Ibizi pod pokroviteljstvom Burn Studios. Krajnji rok za remix je 4. jul.

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :