Barutana klub Beograd

BUKA! SADA! više od žurke

Datum objave:11.04.2018

Pročitano:4838 puta

Datum održavanja: 14.04.2018

Lokacija: Beograd

Svi zaljubljenici u muziku i ploče tokom "Buke" moći će da uživaju u dražima kupovine vinila. U susret Record Store Day-u (21. aprila) a zahvaljujući izdavačkoj kući Mascom upriličili smo štand - MASCOM U BUCI! - na kom će se naći klasici rokenrol istorije i to po veoma pristupačnim cenama, uključujući i albume pojedinih izvođača koji će tokom večeri nastupiti kao disk džokeji.


Ovogodišnji "ambasador" Record Store Day-a u Beogradu je jedan od učesnika "Buke! Sada!", frontmen kultne grupe "Električni orgazam", Srđan Gojković Gile, koji se sa pločama upoznao preko oca koji je radio na Radio Beogradu.

 

BUKA! SADA!

„Tri ploče koje ja računam kao moje su deo kolekcije mog tate: prva kompilacija Rolingstounsa, Bitlsi i 'Sgt. Peppers Lonely Heart Club band' u izdanju Jugotona i Areta Frenklin 'Aretha Arrives'. Za te ploče sam se vezao i posle svih ovih godina ta tri albuma su, za mene, među kapitalnim muzičkim delima", izjavio je Gile.

Ljubaznošću neprikosnovene jugoslovenske heroine rok fotografije - Goranke Matić, "Buka! Sada!" dobiće svoj upečatljiv vizuelni identitet. Njega će činiti printevi Gorankonih fotografija velikih formata kao i posebno dizajnirani kolaži printeva omota kultnih albuma.
Interesovanje publike, medija, novinara ne jenjava. Ne propustite priliku da budete na svojevrsnoj kućnoj zabavi gde će svoj muzički izbor predstaviti najveći rokenroleri Beograda!

Za gramofonima BUKE! smenjivaće se: Cane (Partibrejkers, Škrtice), DJ Njegova Ekselencija Crni Zub (Disciplin A Kitschme), Gile (Električni orgazam),Vikler (Bad Copy), Vuča (Darkwood Dub. Minilinija), Vukašin (irieFM), Kojot (Hornsman Coyote, ex Eyesburn), Vasil Hadžimanov, Oliver Nektarijević (Kanda, Kodža i Nebojša) i Rambo Amadeus. 

 

BUKA! SADA!

U okviru prostora, bivše zgrade "Kluza" u Masarikovoj ulici, program će biti organizovan na dve bine a satnicu nastupa disk džokeja objavićemo uskoro. Pratite nas na društvenim mrežama...

Drugi kontingent karata po promitivnoj ceni je očekivano RASPRODAT. Skrećemo vam pažnju da su trenutno u prodaji karate po ceni od 1200 rsd. (https://bit.ly/2G7Eibu)

Uprkos zapostavljenosti od strane medija alternativna rok scena u Srbiji na vrhuncu je kreativnosti i produktivnosti na radost publike koja intezivno pronalazi načina da je podrži. Obzirom da mediji ne prate ovu scenu osim prilikom nekih festivalskih okupljanja, kao i činjenice da će zajednički istup neosporno privući veću pažnju javnosti, odlučili smo da okupimo neka od najeminentnijih imena domaće alternativne scene koji će - u jednoj noći, umesto u standardnom formatu benda, nastupiti u ulozi disk džokeja.
U višegodišnjem naletu kulturne dekadencije, urbana kultura u Beogradu i Srbiji trpi ozbiljne posledice zanemarivanja određenih gradskih vrednosti.

BUKA! SADA! je nastala upravo sa ciljem da promoviše te vrednosti i muziku čije je postojanje ostavilo neizbrisiv trag u istoriji rokenrola čitavog regiona.

BUKA! SADA! je svojevrsno putovanje upravo kroz esenciju rokenrola i svega što on predstavlja, kao i različitih muzičkih uticaja koji su formirali sve ove izvođače.

BUKA! SADA! je okupila lidere kultnih sastava koji će se svojim muzičkim izborom, u ulozi disk džokeja (na dve bine), predstaviti publici.

Karte će biti u prodaji na svim prodajnim mestima Eventima:

od 27. marta redovna cena ulaznice 1.200 RSD

cena karte na ulazu 1.500 RSD


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :