Barutana klub Beograd

BUILDING CONNECTIONS: Osmi BAFE od 7. do 9. juna

Datum objave:02.06.2016

Pročitano:4496 puta

Datum održavanja: 07.06.2016 - 09.06.2016

Lokacija: SKC

Osmi po redu BAFE (Belgrade Art Fashion Event) biće održan od 7. do 9. juna u Studentskom kulturnom centru pod sloganom "Building connections", a na njemu će se predstaviti 40 mladih umetnika i dizajnera iz šest zemalja regiona. Tokom tri dana, na modnim događajima publici će se predstaviti mladi umetnici iz Srbije i regiona, a neki od njih imaće svoje prve samostalne revije. 

 

BAFE

 

BAFE će otvoriti hrvatski dvojac Me and the Machine kolekcijom NEOnation u utorak 7. juna, a tog prvog dana svoje radove predstaviće još 14 mladih dizajnera. Drugi dan festivala otvariće revija Moulin Rouge dizajnera Dominika Gilberta, a zatvoriće ga body art performans Tatjane Vučinić i Maje Marić koje nastupaju pod imenom Hromo dinamika. Poslednjeg dana festivala svoje kreacije i radove pokazaće još 11 mladih dizajnera iz Srbije, Makedonije i Slovenije. Osim BAFE zatvoriće Stefan Koković svojom prvom revijom, kao i Marina Micanović koja dolazi sa njujorškog Fashion Weeka.

 

Balkan Art Fashion Event je alternativna modna manifestacija, koja se održava četvrtu godinu zaredom, dva puta godišnje u proleće i jesen. Nastala je sa idejom da promoviše prvenstveno domaću, a zatim i regionalnu modnu scenu i pruži šansu mladim, nedovoljno afirmisanim dizajnerima da prikažu svoj talenat kako stručnoj, tako i širokoj publici. Posebna pažnja posvećuje se pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje ne shvataju samo kao industriju, već i kao svojevrstan umetnički izraz, performans koji se odvija jednako na modnoj pisti i na ulici. 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :