BUFFER – dance-tech performans u Bitef teatru

Datum objave:14.01.2018

Pročitano:2585 puta

Datum održavanja: 19.01.2018

Lokacija: Beograd

Premijera
19. januar, Bitef teatar
FACEBOOK EVENT

Bafer (Buffer) je dens-tek (dance-tech) performans čija će se premijera odigrati 19. januara u Bitef teatru u 20 časova.

 

 

Reč je o autorskom projektu Izvanrednog Boba, medijskog umetnika i rezident vidžeja kluba Dragstor, kreiranom za četvoro plesača u haj-tek okuženju. U ulozi naratora se pojavljuje poznati beogradski umetnik, Nenad Džoni Racković, o čijem umetničkom opusu možete da čitate u novoj monografiji koju je izdala nezavisna umetnička asocijacija “Remont”. Ulaz na performans je besplatan.


Izvanredni Bob postavlja “Bafer” u trenutku ispitivanja mogućnosti o životu u simulaciji. Četvoro plesača se zatiče u koreografiji svetla i video projekcija, ambijentu zaokruženom originalnom elektronskom muzikom komponovanom za performans. Plesači animiraju svetlo kroz paterne koji se sklapau i rasklapaju u cilju simulacije virtuelnog prostora u paraprostoru u kom granica između stvarnog i medijatizovanog nije jasno određena. Metanarativ ovog performansa je ubrzanje vremena uslovljeno tehnološkim singularitetom u kojem se konotira realno vreme, slou-moušn, deža vi, flešbek, fleš forvard, sinhronicitet, anahronizam i akronično vreme.

 

 

U projektu učestvuju igrači i igračice Bitef dens kompanije: Tamara Pjević, Branko Mitrović, Ana Gliksman i Nikola Živković. Originalnu muziku za performans su komponovali Petar Mirković i Strahinja Beganović. Petar Mirković je muzičar i dizajner zvuka koji nastupa pod pseudonimom A//O. Strahinja Beganović stvara elektronsku muziku pod pseudonimom HETEM.
Izvanredni Bob je nagrađivani medijski umetnik koji kombinuje generički video, elektronsku muziku, svetlosne efekte i interaktivne tehnologije u svojim performansima. Do sada je svoj rad predstavio u Meksiko Sitiju, Montrealu, Njujorku, San Francisku, Londonu, širom Evrope i regiona. 


Projekat su podržali: Filmski Centar Srbije, Sajeta - Art & Music Festival i Drugstore Beograd.

 

Autor: Izvanredni Bob


Učestvuju: igrači/ce Bitef dens kompanije: Tamara Pjević, Branko Mitrović, Ana Gliksman i Nikola Živković


Narator: Johnny Racković


Originalna muzika: Petar Mirković i Strahinja Beganović

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :