Budite deo Kružoka: "Ko nam pravi odeću?" na 44. Beogradskoj nedelji mode

Datum objave:16.10.2018

Pročitano:861 puta

Datum održavanja: 01.11.2018

Kružok je događaj. Okupljanje. Razmena ideja. Međusobna podrška. Rasprava. Druženje. Mesto solidarisanja. Promocija i afirmacija. Otvoreni razgovor, iskren i glasan.

Održivi razvoj (sustainability) već duži vremenski period je jedan od najčešće pominjanih tema u modernom poslovanju kompanija. Od 2017. godine ova tema o odgovornosti modne industrije u tom smislu počela je da se potencira u svetskim medijima.


Opširnije o ovoj temi možete čitati u MILICA magazinu na linku: "Zeleni izazovi modne industrije, prvo poglavlje” modnih novinarki Dunje Jovanović i Marije Radaković.

Važnost odgovornog poslovanja u okviru modne industrije, promene modnih trendova kao posledice održive poslovne prakse, kao i promene kupovnih navika potrošača aspekti su o kojima ćemo razgovarati na ovom panelu. Novi Kružok koji pripremamo ima nameru da ovu temu ispita i proveri i na domaćem terenu. Kao povod smo odabrale Beogradsku nedelju mode, kao relevantan okvir za razgovor o ovoj društveno odgovornoj temi.

 Da li razmišljate o tome ko je proizveo odeću koju nosite? Da li vam prija svaka pamučna majica bez obzira na to ko je pamuk brao, a majicu šio? Nosite li kožne pantalone? Šta radite sa odećom kada izađe iz mode? Koja je ekološka cena mode?

Učestvuju: 

Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji
Nenad Radujević, generalni menadžer Beogradske nedelje mode
Aleksandra Marić, koordinatorka za Srbiju međunarodne organizacije Fashion Revolution
Jelena Karakaš, novinarka i blogerka

Razgovor vode:

Dunja Jovanović i Marija Radaković, modne novinarke

Nakon panela organizovaćemo razmenu odeće kao primer dobre prakse odgovorne kupovine u saradnji sa Fashion Revolution Srbija i Recycle Beograd. Pozivamo posetioce kružoka da ponesu 1-5 odevnih predmeta koje više ne nose kako bi učestvovale u razmeni i druženju.

1. novembar u 19h
Dorćol Platz, Dobračina 59b, Beograd

Dosadašnji Kružoci:

Ima li feminizma u modi? - u okviru pratećeg programa Beogradske nedelje mode, 24. april 2018. Učesnice: Ana Stefanović, modna novinarka, Aleksandra Lalić, modna dizajnerka, Katarina Lončarevčić, teoretičarka feminizma. Moderatorke razgovora: modne novinarke Dunja Jovanović i Marija Radaković

Svi bi trebalo da budemo feministi i feministkinje – promocija srpskog izdanja “We Should All Be Feminists” u knjižari Bookastore, 2. juni 2018. Učesnici: Marija Ratković, autorka i kolumnistkinja, Maša Peruničić, aktivistkinja Femixa, Ivan Bevc, urednik izdavačke kuće Booka, Milica Laufer, glavna urednica MILICA magazina. Moderatorka: Maša Seničić, pesnikinja i scenaristkinja

MILICA magazin (milicamagazine.com) slavi proboj ženskih principa u svakodnevnom životu, umetnosti i društvu; ohrabruje autentične i glasne stavove žena bez obzira na njihovo obrazovanje, ideološku, religijsku, nacionalnu i klasnu pripadnost. U proteklih godinu dana, ovaj elektronski magazin okupio je mlad i kompetentan tim saradnica, sa idejom da komunicira sa što širom ženskom publikom. Magazin je do sada stekao reputaciju medija koji polemiše o aktuelnim društveno-političkim temama, promoviše žensko umetničko stvaralaštvo i podstiče osnaživanje i solidarnost žena.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :