BUDI U KADRU, OSTAVI AUTORSKI PEČAT!

Datum objave:30.09.2014

Pročitano:3443 puta

Kreiraj zvanični poster 20. Festivala autorskog filma i postani deo kultne gradske manifestacijePovodom 20 godina održavanja manifestacije, Festival autorskog filma raspisuje konkurs za autore i autorke zvaničnog plakata 20. izdanja Festivala. Konkurs „Sloboda ili ništa“ je otvoren za sve vizuelne umetnike i umetnice, ljubitelje i ljubiteljke filma, festivala i dizajna. Želimo da festival, na njegov 20. rođendan, učinimo mlađim i slobodnijim nego ikada.

Reditelj Srdan Golubović, ko-predsednik Saveta Festivala autorskog filma opisuje konkurs: „Tema kampanje „Sloboda ili ništa“ je inspirisana nazivom legendarnog albuma grupe „Partibrejkers“, ali je posvećena svim autorima koji se kroz svoje filmove bore za slobodu i beskompromisnost, hrabrost i autentičnost autorskog izraza. „Sloboda ili ništa“ je posvećena Orsonu Velsu, Godaru, Dušanu Makavejevu i svim ostalim filmskim autorima kojima je sloboda umetničkog, društvenog, političkog i intimnog stava centralna tema estetskog, poetskog i filozofskog sveta njihovih filmova.“

Konkurs „Sloboda ili ništa“ je otvoren do 25. oktobra. Kreativno rešenje plakata mora biti originalno, a pri izradi postera mogu se koristiti sve tehnike. Odluku o pobedničkom rešenju doneće žiri sastavljen od članova Saveta Festivala autorskog filma i art direktora agencije Executive Group. Ime autora/ke najuspešnijeg rešenja biće objavljeno 28. oktobra u 12h na FB stranama Festivala autorskog filma i Executive Group. Za autora/autorku najuspešnijeg plakata biće obezbeđen komplet ulaznica za sve projekcije na Festivalu autorskog filma, dok ComputerLand poklanja pobedniku konkursa grafičku tablu Wacom Intuos Pen.

Kao i svake godine, Festival autorskog filma predstavlja najbolja ostvarenja umetničkog filma iz celog sveta. U okviru ovogodišnjeg festivala, publika će biti u prilici da gleda neke od favorita prestižnih svetskih filmskih festivala, među kojima su pobednik 64. Berlinala, film „Crni ugalj, tanak led“ i dobitnik Zlatnog lava u Veneciji „Golub sedi na grani razmišljajući o postojanju“.

Festival autorskog filma održaće se u Domu omladine Beograda, Dvorani Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, bioskopu Fonatana i Domu kulture Studentski grad.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :