Britanski The DOORS Alive, 8. decembar 2018. konačno u Novom Sadu!

Datum objave:12.12.2017

Pročitano:2342 puta

Datum održavanja: 08.12.2018

Lokacija: Novi Sad

Najbolji svetski The DOORS tribute bend konačno će se predstaviti novosadskoj publici.


Nakon njihovog rasprodatog premijernog predstavljanja domaćoj publici u beogradskom Domu omladine, ova svetska atrakcija se vraća u Srbiju i ovoga puta unikatni muzički vremeplov dolazi u novosadsku SKC Fabriku.


Tačno na 75. rođendan legende svetske rok scene Jima Morisona imaćemo priliku da uživamo u besmrtnim hitovima jednog od najznačajnijih muzičkih sastava našeg vremena.

 

The Doors Alive

The DOORS Alive predstavljaju najbliži mogući doživljaj nasleđa koje je ostalo iza legendarnog benda The DOORS. U svojim živim izvedbama dosledno prenose atmosferu originalnog benda i, u rasprodatim koncertnim dvoranama širom sveta, oživljavaju neobuzdani plamen najčistijeg rok zvuka kakav je bio na svom samom nastanku.

Ulaznice u prodaji od 18. decembra:
1.400 din – specijalna akcija samo do 15. januara
1.800 din – pretprodaja
2.200 din – na dan koncerta

Podsećamo sve da je prethodni koncert benda bio vrlo brzo rasprodat. Prostor SKC Fabrike je ograničen i nakon što se kapacitet popuni nastup neće biti prebacivan u drugi prostor. Samo jedan datum je rezervisan za Srbiju 

U sklopu ovog zaista unikatnog muzičkog događaja u SKC Fabrici biće upriličeno nekoliko različitih dešavanja na kojima će publika moći da uživa u sadržajima posvećenim bendu The DOORS. O detaljima pomenutih dešavanja, krunisanim nastupom benda The DOORS Alive, publika će biti blagovremeno obaveštena.

Priča o The DOORS


Grupa The Doors je bila već od samog početka (leto 1965. godine) napunjena neverovatnom energijom, a najveću pažnju je privlačio pevač Jim Morrison. Naravno, Morrison je bio svestan da te magije koju su stvarali ne bi bilo bez uspešne saradnje celog benda - Johna Densemorea, Robbyja Kriegerja i Raya Manzareka koji su uz njega činili briljantnu celinu, postavši jedna od najznačajnijih i najuticajnijih rock grupa svih vremena.


The Doors su uzeli ime od vizionarskog pesnika Williama Blakea, koji je napisao: „Kada se vrata percepcije očiste, tada će se stvari istinski prikazati takve kakve jesu, beskonačne.“ Britanskog autora Aldousa Huxleya je taj stih toliko oduševio da je svoju knjigu nazvao „Vrata percepcije“ (The Doors Of Perception“), a Morrison je svom bendu predložio da se nazovu The Doors. Ostali članovi su se odmah složili jer je ime odlično ilustrovalo ideju i stavove iza kojih su stajali. The Doors su svoj prvi ugovor potpisali sa tada još malom izdavačkom kućom Elektra Records u junu 1966. godine.


The Doors 1967. godine objavljuju svoj prvi album jednostavno nazvan „The Doors“, kojeg otvara jedna od najpoznatijih i najjačih pesama „Break On Through (To The Other Side)“. Na albumu se nalaze i večni hitovi „Light My Fire“ i „The End“, te „Alabama Song“ u originalu od Bertolta Brechta i Kurta Weilla. U aprilu 1971. godine The Doors objavljuju svoj šesti studijski album „L.A. Woman“, a nakon tri meseca događa se tragedija - smrt Jima Morrisona.


Jim Morrison je umro 3. jula 1971. godine u Parizu u dvadeset i sedmoj godini života. Njegova smrt je ostala misterija jer obdukcija nije bila napravljena, a kao službeni uzrok smrti naveden je infarkt. Njegova želja da ga pamte kao pesnika mu se ostvarila. On je bio čovek koji nije prihvatao kompromise; bio je poznat kao perfekcionista i tvrdoglav u namerama da svoje zamisli istera do kraja.
The Doors su nakon toga objavili još dva albuma i 1973. prestali sa radom. 1978. godine je objavljen posljednji album „An American Prayer“ na kojem se nalazi čitanje poezije Jima Morrisona snimljeno 1969. i 1970. godine, uz muzičku pozadinu The Doorsa.


The Doors i Jim Morrison postali su legende svoje generacije koja živi i dan danas pa je tako 1991. godine snimljen i dugometražni film u režiji prestižnog reditelja Olivera Stona u kojem Val Kilmer odlično glumi Jima Morrisona.


The Doors su objavili devet studijskih albuma i osamnaest singlova, te bezbroj „live“ i kompilacijskih izdanja. Na VH1 top listi najvećih rock izvođača svih vremena su uvršteni na dvadeseto mesto, a pesma „Light My Fire“ na sedmo mesto najboljih rock pesama. Magazin Rolling Stone stavio ih je na četrdeset i prvo mesto največih izvođača svih vremena, a tri albuma; „The Doors (42), “ „L.A. Woman“ (362) i „Strange Days“ (407) uvrstili su među petsto najbitnijih albuma svih vremena. Na listi se nalaze i dve pesme; „Light My Fire“ (35), „The End“ (328). Godine 1993. The Doors su uvršteni u „Rock And Roll Hall Of Fame“, a 2007. godine je grupa dobila nagradu za životno delo na dodeli čuvenih Grammy nagrada. Iste godine su The Doors dobili svoju zvezdu na „Hollywod Walk Of Fame“. Bili su prvi američki band koji je postigao osam istovremenih zlatnih i platinastih tiraža za svoje albume. 2015. godine je objavljen dokumetarni film o The Doors „When You're Strange“ u režiji Toma DiCilloa.

Diskografija:
The Doors (1967)
Strange Days (1967)
Waiting for the Sun (1968)
The Soft Parade (1969)
Morrison Hotel (1970)
L.A. Woman (1971)
Other Voices (1971)
Full Circle (1972)
An American Prayer (1978)


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :