Britanski bluz rok spektakl sa bendom EGYPT(UK) u Beogradu

Datum objave:14.10.2019

Pročitano:419 puta

Datum održavanja: 17.10.2019

Lokacija: Beograd

17. Oktobra u klubu Bluz I Pivo, Cetinjska 15


Ukoliko volite blues rock sa kraja 60ih godina XX veka, ako ste ljubitelj Led Zeppelina, The Allman Brothers, Bad Company, Groundhogsa, ZZ Top-a, imate priliku da se susretnete sa UK bendom EGYPT i osetite originalne vibracije direktno sa izvora i čujete muzičare koji su godine proveli svirajući sa rodonačelnicima američkog bluesa kao i sa britanskim blues rock legendama. 

 

Članovi EGYPT-a su na blues sceni još od šezdesetih godina, kada su neki od njih svirali u bendovima i delili binu sa The Rolling Stones, The Beatles, The Who, Kinks, Manfred Mann, Chuck Berry pa se može reći da je muzički pedigre muzičara benda Egypt opasno jak. Alan Fish, basista benda koji je pored raznih muzičkih projekata u karijeri, svirao u bendovima Bo Diddley-a, Chuck Barry-a, Billy Boy Arnolda, bio je dugi niz godina u stalnoj postavi legendarnih The Groundhogs-a. Sa Diddley-em, Arnoldom i Groundhogsima je snimio nekoliko albuma i svirao stalne turneje. 2013. godine je, zbog svojih zasluga, primljen u Blues Hall of Fame od strane međunarodne Blues asocijacije sa centrom u Americi. Dugi niz godina je Alan Fish bio basista legendarnog britanskog benda The Groundhogs, u kom su svirala i dva preostala dva člana Egypt-a, gitarista i pevač Eric Chipulina i bubnjar Peter Correa.

Bend Egypt za svoje muzičke uzore navode: Led Zeppelin, Robert Johnson, John Lee Hooker, Jimi Hendrix, The Groundhogs, Bukka White, Elmore James, Howlin' Wolf, Budgie, ZZ Top... 

Bend Egypt je osnovan 1987. godine i otada je konstantno koncertno aktivan, najviše u klubovima u UK i Evropi. U dosadašnjoj diskografiji imaju četiri LP albuma koji su izvanredno ocenjeni kod publike i svetske muzičke kritike. 

Početak koncerta oko 21h.


Muzički dinar: 500 dinar.


Rezervacije na 0694431944


Dođite na vreme i zauzmite mesta


Dobro došli u Bluz I Pivo
Cetinjska 15, Dorćol, Beograd


Bend Egypt je potrebno posebno predstaviti, ali ih nije neophodno mnogo hvaliti jer njihovi uspesi i pedesetogodišnja posvećenost muzici svedoče sami za sebe.
Njihova muzika, koja nikada nije pretendovala ka slavi, već od prvih taktova, govori o tome da se radi o vanserijskim autorima i muzičarima koje nemate prilike da čujete često.

Velika nam je čast da, za početak klupske sezone, imamo ovakvu priliku i ugostimo Egypt na njihovoj evropskoj turneji. 
Ovo će, ujedno, biti i prvi koncert u Srbiji, pa je ovo prilika svim ljubiteljima blues rocka i blues-a da dođu iz drugih gradova u Beograd i uveličaju ovaj koncert u Bluz I Pivo."The loudest, yet most wonderful blues-rock band you could come across."
Leicester Mercury 

"Un cd que os cautivará de principio a fin.
La Hora Del Blues, Barcelona 

"A show that can only be described as awesome."
Its only Rock & Roll, Derby 

"Egypt donosi nam ono što je najbolje, kada je u pitanju rock 'n' blues."
Mladen Loncar, www.soundguardian.com 

"Matraca blues-rock con pedigrí."
Ruta 66, España
“This is heavy rock blues at its best…”
Linda Barrington-Smith, Eastern Daily Press 

“For a truly class act you'll have to go a long way to beat these guys…”
Karen Patient, Lynn News 

“The best band I ever booked.”
Proper Distribution website www.properdistribution.com"
 


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :