Britanska legenda elektronske muzičke scene DJ Sasha

Datum objave:15.08.2008

Pročitano:4154 puta

Zvezda prvog dana Green Beat-a je britanska legenda elektronske muzičke scene DJ Sasha.

Postoje DJ-evi koji se pojave, zavrte ploče i učine da masa đuska. Isto tako tu su i producenti koji prave zapaljive dens albume, a koje svi ti DJ-evi priželjkuju. Mali je broj ljudi koji uspevaju i u jednom i u drugom, a Sasha je lider među njima. Još od vremena obožavanja severno-engleske klupske scene ranih devedesetih, taj magični talenat je učinio Aleksandra Koa jednim od najpoznatijih DJ-eva na planeti. DJ Sasha uzeo je ovakav primat prvenstveno zbog svojih muzičkih "veština": načina na koji čini da dobre ploče zvuče još bolje, odlične ploče fantastično, a sve što vrti radi na autentičan način. Njegovi mixevi predstavljaju šarolik spektar elektronskih bitova, transa, brejkova, progresiva i ’deep’ hausa, a stapaju se u hipnotičan tečni ’groove’. Najbolji DJ-evi znaju da je DJ-ing sposobnost pročitati slušaoca, a zatim ga povesti na dobro "putovanje". Sasha je oduvek važio za najboljeg u ovom, stekavši velik broj fanova širom sveta.

Međutim, ovakav uspeh nije mu stigao preko noći. Rođen je u Velsu gde je i odrastao, još kao klinac upoznao se sa opusom izdavačke kuće Motown i razvio svoj talenat za klavirom. Prvi kontakt sa haus muzikom ostvario je u mančesterskom klubu Hacienda. Ljubav na prvi pogled se desila kada je ugledao stroboskop, fog mašinu i masu koja pleše u transu. Ovi uticaji su ga ohrabrili da se preseli iz Velsa u Mančester. Prve korake u DJ-ingu je napravio kada se prijavio kao DJ u lokalnom pabu. Tada je imao tek nekih 30 ploča.Njegov prvi veći uspeh je titula rezidenta u Stokes-ovom legendarnom klubu Shelly’s. Dok su drugi DJ-evi vrteli američki haus, Sasha je iznenađivao klabere miksevima klavirskog italian hausa i a kapela numera. Ova kombinacija, uz veliki broj hitova, redovno je punila plesne podijume i obezbedila mu status heroja.

Nakon kluba Shelly’s postao je rezident i u klubu Renaissance gde polako formira svoj lični stil i stil novog britanskog hausa. Dve velike stvari se dešavaju u klubu Renaissance, Sasha pravi prvi UK DJ mix album i upoznaje Džona Digvida sa kojim ulazi u dugotrajno partnerstvo poznato kao Northern Exposure. Sasha i Džon nastupaju na pet kontinenata, prave tri Northern Exposure mix albuma koja su prodata u preko milion primeraka širom sveta. Ovo specifično partnerstvo je rezultiralo i njihovim angažovanjem u njujorškom klubu Twilo. 

Kao DJ super star njegov adresar je ispunjen nastupima iz večeri u veče, pa je tako nastup na otvaranju kluba Space na Ibici u junu izgledao kao odmor. Ono što sledi je veliki broj akcija, saradnja sa bivšim članom Underworld-a DJ Derenom Emersonom na Scorchio. Ubrzo dolazi i prvi konkretan dokaz dugo čekanog debija Sasha longplayer-a.Karte za tuborg Green beat se mogu kupiti po ceni od 1.200 dinara za pojedinačnu kartu, dok karta za oba dana košta 2.000 dinara. Prodajna mesta su Bilet servis, Mamut i kao sva prodajna mesta IPS store-a, Eventim i blagajna Beogradske Arene, a online prodaja se može vršiti putem site-a: www.biletservis.co.yu, www.eventim-yu.com

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :