Britanka Rebekah u Sarajevu 20. aprila

Datum objave:09.04.2018

Pročitano:957 puta

Datum održavanja: 20.04.2018

Nakon nastupa na Dance Areni Exit festivala prošle godine, u b2b-u sa Paulom Temple, Rebekah se vraća na Balkan i to u Beograd i Sarajevo.

 

Žurka u Sarajevu, zakazana za 20. april, biće održana u Amfiteatru Doma mladih centra Skenderija, i njom će biti obeleženo godinu dana rada Decibel organizacije. Ovaj događaj biće savršen završetak klupske sezone u Sarajevu, tokom koje je Decibel ugostio imena kao što su Antigone i Regal.

 


Osim Rebekah-e, ove večeri slušaćemo i bosanskog di-džeja i producenta Forest People-a, koji će ove večeri predstaviti svoj alijas Olēka, rezidenta organizacije TKNO-a i legendu sarajevske scene Stellar-a.


Slaveći više od 20 godina od kada je prvi put stala za dekove, Rebekah je danas jedno od najznačajnijih svetskih tehno imena. Njena ljubav prema tvrđem zvuku proteže se do Que kluba u njenom rodnom gradu Birmingemu, gde su na njen zvuk uticala imena kao što su Dave Clarke, Derrick Carter, Richie Hawtin i Billy Nasty. Činjenica da je danas artist istog kalibra sa ovakvim imenima samo potvrđuje njen talenat i posvećenost koju svetska tehno zajednica dobro prepoznaje.


Osim što je prvu produkciju izdavala na etiketama kao što su Naked Lunch, Smut Music i Cult Figures, njen remiks Matadorove “Blond Slackers” na Stolen Moments etiketi izazvao je širu pažnju publike. Značajna tehno imena kao što su Chris Liebing, Adam Beyer, Perc, Dustin Zahn, Tommy Four Seven, Alan Fitzpatrick i Sandwell District su zaslužna što je ova traka dostigla tako veliku publiku.


Zainteresovan za zvuk koji producira, Chris Liebing je pozvao Rebekah da pripremi podcast za poznati CLR Podcast series, i ovo je signaliziralo početak saradnje sa ovom etiketom. Započinjujući 2013. godinu sa “Reconnected 03” za ovu etiketu, još veća publika saznala je za njen rad i ova godina joj je bila definitivna prekretnica u karijeri.


Trenutno, Rebekah ima aktuelan dupli EP na etiketi Mord, koja uključuje 9 traka za najmračnije klubove, i nastupa širom sveta svake nedelje.


Više informacija o žurci na kojoj ćemo je slušati u Sarajevu može se pronaći na Fejsbuku.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :