BRAT: PUNK/HARD/CORE ESTETIKA I MOĆNI ZVUK!

Datum objave:30.06.2017

Pročitano:4489 puta

By:Milan B. Popović

BRAT CD MAXI SINGL IMAMO LI PROBLEM? / STUDIO FRANC UE / 2017.

IMAMO LI PROBLEM - kao da nas ova skupina instrumentalista i vokala vrhunskih kreativaca, pita, urlajući, podrazumeva se? Gitare su „zamašćene“, set bubnjeva „sabija“, lirički su surovi, ali ne i suvoparni! Naprotiv, ovo je sveža muzička i vokalna atrakcija i veliko iznenađenje za mene. Pozitivno, naravno!

 

CD Brat


Druga numera FISH IN LJUBISH, je samo u prvih par sekundi, rad predah slušaocu, da bi se pesma, poput buktinje, rasplamsala do po\ara, nesagledivih posledica. Kakva ritam sekcija – odavno nisam osetio da mi pulsiraju trbušni mišići kao sad. U ovoj pesmi sastav BRAT, peva većinski na engleskom jeziku, ali to deluje nepretenciozno, i ne iritira.


Ako bi mogli da ovu urnebesnu muzičku žanrovsku etiketu i fioku, da nazovemo – onda bi smo je bez problema svrstali u HARD CORE. Ko razume, shvatiće! Bend BRAT je nastao 15. februara na Sretenje Gospodnje 2014. godine od strane tri školska druga, koji su davno odlaganu ideju sproveli u delo.


Ivan Radovic na mikrofonu, Nemanja Ilic i Žarko Jovanovic na gitarama. Ubrzo bendu su se pridružili Aleksandar Tomic na bas gitari i Dragan Grujic (Smiler, Zeroone) na bubnju. Povremeni clan benda Luka Jelisavcic ( Smiler, Zeroone, 357, Freakout, Pero Defformero) na bubnju.  Trenutni bubnjar benda je Žarko Basurovic (VsLogic).

Pored obrada od raznih bendova, BRAT je od početka počeo sa stvaranjem autorskih pesma. Inače bend svira Punk/HardCore u svom originalnom fazonu, i do sada ima tri demo snimka (Fish in Ljubish, Imamo li problem, Years of struggle) ciji su tekstovi posvećeni ortacima i inspirisani raznim milim i nemilim dogadajima iz okoline,  i koje su sa zadovoljstvom prihvacene u Užicu i regionu. BRAT je imao nastupe u rodnom Užicu, Kragujevcu, Cacku, Arandelovcu, na Hillsup Festivalu na Zlatiboru, i u Zajecaru na 50. Gitarijadi u finalu. Bend je delio binu sa bendovima Hitbypain, Soulcage, YOX, Streetcore Unity, Odd Crew, Playdow, Hadži Prodane Duše, Eastock, U Prolazu, Ispitni Rock, Inkvizicija, Remedy, Quasarborn, Pero Defformero, Generacija 5...


Bend planira završavanje albuma i izdavanje istog do kraja ove godine. Naredne svirke benda BRAT su:
11. jul, Požega, PoRock festival (takmičenje)
14. jul, Niš, ROCK in Niš
15. jul, Zlatibor, HillsUp festival
20. jul, Banja Luka, Demofest (takmičenje)
29. jul, Užice, Park Fest


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :