Branko Radaković na novoj turneji

Datum objave:06.06.2018

Pročitano:1118 puta

Reditelj, rok muzičar i multimedijalni umetnik Branko Radaković započinje novu turneju, nakon izlaska svog prvog solo albuma ''Pakovanje'' i najnovijeg, šestog po redu, dugometražnog filma ''Marketing''.
Na njoj će biti predstavljen ponekad u nekim gradovima, i u do sada, najreprezentativnijim i gotovo poptunim multimedijalnim izdanjima.

 

Branko Radakovic

Turneja kreće u petak 8. juna, u Lukavcu (Bosna i Hercegovina), na Međunarodnoj likovnoj koloniji ''Bistarac'', gde Radaković učestvuje, pre svega, sa ostalim učesnicima kao slikar, ali i kao pesnik. No, ono što je zanimljivo je da će tog dana u tamošnjem kultnom BBCC klubu biti projekcija čuvenog filma ''Limunovo drvo'', nakon koje će, između ostalog, Radaković, izvesti i deo svojih novih autorskih pesama i gde će se održati promocija pomenutog albuma koji je izdat prvo u digitalnom formatu u decembru prošle godine za beogradski ''Metropolis Music'', a za istu će se ovih dana naći i u CD formatu u prodaji.

U subotu 23. juna u ''Underground Disco-u'' u Beočinu biće prikazan film ''Limunovo drvo'', a Radaković će takođe nakon te projekcije održati svirku i promociju albuma.

Krajem jula premijerno će biti prikazan i film ''Marketing'' na 7. reviji nezavisnih off-filmova na planini Rudnik, u selu Mutanj, gde će Radaković takođe i svirati.
Inače, na ovom festivalu Radaković je učestvovao u kontinuitetu, ponajviše kao filmski autor gotovo, od samog formiranja ovog festivala. Tu je odneo dva puta do sada i nagrade za svoje filmove ''To moram'' i ''Limunovo drvo'', ali je bio prisutan i samo kao glumac u igranim ostvarenjima drugih reditelja, kao što je recimo horor ''Naprata''.

Branka, u septembru takođe očekuju projekcije filmova i svirke, a zakazani gradovi za sada su Kragujevac i kao kruna te turneje Beograd, gde će se album koncertno promovisati u prostorijama ''Metropolis Music-a'' i tu će Radaković prvi put nastupiti sa svojim nedavno oformljenim bendom koji je nazvao ''Svedoci'' i sa kojima već neko vreme koristi svaki slobodni trenutka da se što bolje uvežbaju za nastupe.

Između navedenih datuma i mesta, postoje pregovori sa institucijama i klubovima u gradovima poput Zrenjanina i Rume, ali za sada se još ne znaju tačni datumi.

Nakon septembra slede i novi gradovi, ali gde će se sve desiti, još uvek je nepoznato.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :

Exit Live Stream