Barutana klub Beograd

Boža Podunavac: The Advent je legenda! Ovo je must see žurka!

Datum objave:23.11.2015

Pročitano:5518 puta

Datum održavanja: 28.11.2015

By:Dušan Milićević

Lokacija: Depo Magacin, Beograd

Legenda naše DJ scene Boža Podunavac će sledeće subote (28. novembar) u Depo Magacinu nastupiti zajedno sa svetskom legendom techno zvuka - čuvenim The Adventom! Tim povodom malo smo popričali sa Božom, koji nam je povukao paralelu između nove i stare tehno škole, ali i otkrio zbog čega toliko ceni slavnog kolegu!

 

The Advent | Photo by Tascha Romboy

Photo by Tascha Romboy

The Advent, odnosno Cisco Fereira, je na sceni već jako-jako dugo, i uvek mu je uspevalo da svoju muziku održi aktulenom i bude u vrhu. On je jedan od retkih kojima je to pošlo za rukom. Eto, mi ga ukratko tako vidimo... A ti?
Pre svega, Cisco je karijeru započeo još u drugoj polovini osamdesetih godina prošlog veka. Ono što ga je izdvojilo od mase je to što je naš gost u Depou sledeće subote idejni tvorac čuvenog projekta The Advent, koji početkom devedsetih pokrenuo sa Colin McBean-om. Njihova produkcija, kao i nastupi širom sveta, obeležili su kraj dvadesetog veka. Jedan od retkih evropskih projekata koji je u poptunosti bio na izvornom tragu detroitskog tehna. A 21. veku, Cisco nastavlja sa projektom The Advent u solo izvedbi. Sasvim dovoljno za status legende. Must see.

 

Boža Podunavac: The Advent je legenda! Ovo je must see žurka! | Intervju | Depo Magacin 2015

Kako vidiš našu scenu trenutno? Napravi malo poređenje sa pričom kada si ti počinjao... I koliko misliš da je važno to što se u Srbiji pojavila kuća kao što je Lucky Light LTD, koja je okupila zvezde kao što su Alexander Kowalski, Gary Beck, Mark Broom, a uskoro stiže i slavni tehno baron Dave Clarke.
Zahvaljujući mirnodopskom periodu života u Srbiji, kao i činjenici da Beograd postaje sve više interesantan turistima iz celog sveta, klupska scena je sve raznovrsnija i interesantnija. Svakog vikenda je moguće naći klupsko mesto po bilo čijoj meri. Gotovo svi relevantni autoriteti u svetu klupske muzike, već su prodefilovali kroz Beograd. U velikoj meri za to je zaslužna i domaća podrška. Animiranje i popularizacija klupskog zivota je uvek u rukama domaćih didžejeva i promotera. A jedan od najozbiljnijih takvih projekata u Srbji trenutno je upravo Lucky Light LTD, koji je okupio imena kao što su Alexander Kowalski, Gary Beck, Mark Broom, Petar Dundov, a uskoro i čuveni Dave Clarke.

A šta ti nedostaje iz te stare priče?
Na žalost, veliki festivali u Srbiji, kao i monopoli pojedinih promotera, ne poštuju dovoljno ovu činjenicu da je popularizacija klupskog zivota u rukama domaćih DJ-eva, što je, opet, neka druga tema. A pomalo mi nedostaje solidarnost i nesebičnost koja je krasila klupski život devedesetih. Ali, nova su vremena, treba se prilagoditi.

Kako sada izgleda život jedne legende/veterana srpske DJ scene?
Isto kao pre, samo nešto sporije. Kada čovek zaista voli klub, teško ga je iz njega isterati (smeh). Radim umereno, pokušavam da biram gde ću i sa kim raditi, itd. Još nemam nameru da se povučem. Videćemo (smeh).

Čuveni The Advent će po prvi put gostovati u Srbiji 28. novembra, a domaćim klaberima predstaviće se live act-om, koji važi za jedan od najboljih u svetu. Uz Božu Podunavca, domaća podrška su lider nove srpke tehno garde Speedy, kao i Luca Concrete i Toma Tek, koji će se predstaviti u back2back setu. Karte su u prodaji po ceni od 990 dinara, dok će ulazu biti nešto skuplje.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :