Bots and Bits: Izložba minijaturnih skulptura u KC Grad

Datum objave:29.01.2017

Pročitano:3620 puta

Datum održavanja: 30.01.2017 - 05.02.2017

By:Bojana Ljubišić

Lokacija: KC Grad

Izložba minijaturnih skulptura Bots and Bits, čiji je autor Ko Ra, biće otvorena u ponedeljak 30. januara od 20 časova u Velikoj galeriji KC Grad. Izložba će trajati do nedelje 5. februara. 

 

Bots and BitsIza pseudonima Ko Ra krije se samouki skulptor Dragan Modoranović, koji se primarno bavi popravkom elektronskih uređaja, preciznom elektronikom i optikom. 2011. godine počinje da upotrebljava odbačene i neispravne elektronske delove i daje im novi život kroz skulpture malih formata nalik robotima. Nastavljajući da prati svoju pasiju izlaže iste godine na Exit festivalu, a sledi zatim nekoliko nastupa na beogradskom festivalu Dev9t izlagao je i Rumuniji, a svoju samostalnu izložbu u Ciglani pod nazivom Something from Nothing realizovao je 2016.  30. januara, predstaviće se i publici KC Grada u Velikoj galeriji izložbom pod nazivom Bots and Bits. Otvaranje je zakazano za 20 časova.

 

Bots and Bits

Izložbu čine skulpture životinja malog formata, koje su napravljene isključivo od recikliranog elektronskog materijala. Posebna vrednost ovihrobota životinja ogleda se u kinetičkim svojstvima, jer se njima može beskontaktno upravljati magnetima.

Autor je inspirisan sve većom zavisnošću modernog društva od tehnologije te predviđanjem da će u budućnosti tehnološka dominacija rezultirati prevlašću robota nad ljudima, a da će se to desiti i sa životinjama, pa i insektima.

 

Bots and Bits

Posetioci će imati jedinstvenu priliku da zavire u njegov distopijski postapokaliptični robotičko-životinjski svet minijaturne skulpture sve do 5. februara do kada je izložba otvorena.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :