Bosa-nova pod vedrim nebom: Nouvelle Vague u Atrijumu ispred Muzeja Jugoslavije

Datum objave:16.05.2017

Pročitano:3104 puta

Datum održavanja: 24.06.2017

By:Uroš Milovanovi

Lokacija: Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije

Čuveni francuski bosa-nova sastav Nouvelle Vague, u okviru svetske turneje na kojoj promoviše svoj novi album “I Could Be Happy“, nastupiće i u Beogradu u subotu 24.juna u Atrijumu ispred Muzeja Jugoslavije, u organizaciji produkcijske kuće “Muzička Cool Tura“.

 

Nouvelle Vague

 

Za razliku od njihovih prethodnih koncerata, ovo će biti prvi put da Nouvelle Vague u Beogradu nastupa leti i to pod vedrim nebom, a lokacija na kojoj će biti održan koncert smatra se za jednu od najlepših koncertnih lokacija u glavnom gradu.

 

Nouvelle Vague

 

Foto: Rod Maurice


Atrijum ispred Muzeja Jugoslavije Beograđanima je poznat po predivnoj fontani na čijem centru se nalazi upravo koncertna bina okružena vodoskocima. Okružen živopisnim ambijentom dedinjske šume, odnosno Hajd parka i autentičnim zdanjem Muzeja Jugoslavije, ovaj koncertni prostor oduševiće sve one koji nisu imali priliku da prisustvuju malobrojnim programima koji su se ovde dešavali pre nego što je ova lokacija nepravedno i potpuno neobjašnjivo zaboravljena, naveli su organizatori.

 

Jedan od ciljeva ovog koncerta jeste i da, u saradnji sa upravom Muzeja Jugoslavije, skrene pažnju javnosti na biser pejzažne arhitekture u prestonici nekadašnje Jugoslavije kako bi u njegovom punom sjaju podsetio Beograđane na njegove mnogobrojne prednosti i glamur kojim je nekada plenio. Iz tog razloga će ovaj koncert biti uvršćen u zvanični program projekta Muzeja Jugoslavije pod nazivom “Leto u Muzeju“ u okviru kojeg će se u toku leta dešavati i mnogi drugi programi sa ciljem ponovne popularizacije ove lokacije.

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :