Boomtown: Mladi a iskusni, usvirani i prodorni!

Datum objave:13.11.2017

Pročitano:1754 puta

By:Milan B. Popović

Lokacija: Beograd

BOOMTOWN DVD/CD VRTOGLAVICA LIVE / 2017.


Muzički garažni BOOMTOWN bend je nastao kasne 2015. u Beogradu. Osnovali su ga Gedeon Ilić (frontmen, ritam gitara), Filip Piposki (solo gitara) i Ilija Vidaković (bas gitara). Na početku se postava dosta menjala. Članovi benda su menjali pozicije u bendu, u smislu - ko svira koji instrument, ko peva itd.

 Trenutna postava je utemeljena sa dolaskom bubnjara (Stevan Masnec), i na početku su svirali iz čiste zabave i hobija. Oni sami taj period nazivaju „iz hobija“, zato što je Ilidija Vidaković pre svirao gitaru, Filip je svirao bas gitaru, Stevan gitaru, a Gedeon nikada nije pevao do tada. Svirali su većinom obrade, i najviše su svirali pesme američkog benda „The Black Keys“, koji im je jedan od velikih uticaja. To nikada nisu krili već su i javno govorili o tome. Kada su se malo opustili i navikli na dinamiku u bendu, počeli su da smišljaju sopstvene, autorske pesme. Gedeon je napisao njihovu prvu pesmu („Jutarnje Probe“), a kolektivno su smislili aranžman. Od tada su se okrenuli pisanju autorskih pesama. Od autorskih sami potenciraju songove „Kuda Sad“ i „Vodi Me“).Gedeon i Ilija Vidiković su glavni tekstopisci u bendu. Pišu i predstavljaju muzičke ideje jedni drugima i aranžman prave tokom sviranja i kroz dogovor, tako da svako utiče i doprinosi na svoj način. Za sada imaju sedam autorskih pesama uz još dosta njih u procesu razrade i plan im je da snime EP, u nadaju se - što skorijem periodu. Prvu svirku su održali u klubu „Vrtoglavica“ (23. 6. 2017.), drugu su održali u „Jazz Bar Club-u” (20.10.2017.), i nameravaju da organizuju još jednu uskoro. Najveći uticaji su im „The Black Keys“,“The White Stripes“, „The Rolling Stones“ i „The Arctic Monkeys“. Sami sopstveni zvuk karakterišu kao bluz rok ili garažni Rok. 

Članovi benda DOWNTOWN su:


Gedeon Ilić - Glavni vokal, ritam gitara


Stevan Masnec - Bubnjevi


 Filip Piposki - Solo gitara


Ilija Vidaković - Bas gitara, prateći vokal

 

 

Autorske pesme:
Jutarnje Probe (na snimku 3:30

)
Kuda Sad (14:10)


Dva Minuta (30:11)


Vodi Me (37:07)


Stuck In A Very Tight Place (50:11)

Ono što definiše ovu grupu jeste da svakako imaju potencijala, a njihova mladost i vreme koje je pred njima, dopušta im da se što više razvijaju, kako instrumentalno-svirački, tako i muzički i aranžerski, pogotovo tekstualno – ne bi li se izdvojili iz mase bendova sličnog inicijalnog miljea i starta- u vreme opšte hiperprodukcije koja je, nije to nikakva tajna, već svakodnevnica, ne samo ovde u Srbiji i sada, već u celom ex-Yu regionu, pa i na planetarnom globalnom koordinatnom muzičkom sistemu i muzičkoj ponudi. Pošto su im ovo počeci, svakako ću ih pohvaliti, ali im saopštiti da jedva čekam najavljen EP/CD, a vreme i pesme na tom izdanju će pokazati koliko su napredovali. Ja im želim svu sreću, a da li će ih Muze posetiti, najviše zavisi od njih samih i njihove metafizike. Samo napred kad je autorski rad i materijal u pitanju! To jedino cenim- lični kreativni pačat- u ovom primeru i slučaju, grupe – BOOMTOWN!

 vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :