bolji.života - Detalji jednog bolničkog živote

Datum objave:13.11.2019

Pročitano:1968 puta

Datum održavanja: 18.11.2019 - 01.12.2019

Lokacija: Beograd

Izložba bolji.života - Detalji jednog bolničkog živote - predstavlja radove Miroslava Ničića nastale u sterilnom bloku za transplantaciju Vojnomedicinske akademije, tokom procesa pripreme za transplantaciju koštane srži.

 

bolji.zivota

 

Autor je u ovom periodu, koji na veliku žalost nije imao srećan kraj, beležio fotoaparatom svog telefona motive iz svakodnevnog bolničkog života, cele nedelje pred proceduru, kada je bio podvrgnut terapiji od 140 tableta na dnevnoj bazi. 

 


Tako je Miroslav - Miki ili Niče, kako za koga - u oblicima pilula, sumornoj bolničkoj scenografiji, hodajući po ivici provalije, u svim detaljima pronalazio umetnost, radost, humor, parodiju, mladost i neodoljivu volju za životom.

 

Ovih 68 fotografija, svoj put u javnost su našle preko društvene mreže Instagram, na posebno otvorenom profilu pod nazivom bolji.zivota. I sama ta igra reči, uz radove, pokazuje jednostavnu činjenicu da je život jedan - na njegovom početku, kao i pred njegov kraj; i da je najveća stvar radovati mu se, i to u svakom danu.

 Otvaranje izložbe je u ponedeljak, 18. novembra 2019. u 20:00, u Kulturnom centru Grad. Izložba traje do 1. decembra 2019.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :