Bojana Vunturišević: Smelo, hrabro, tačno i krajnje iskreno!

Datum objave:03.08.2017

Pročitano:3921 puta

By:Milan B. Popović

Ma koliko se to učinilo i bilo kontradiktorno, ovaj gruv sofisticiranosti, ali i nežnosti, iskrenosti i doslednosti Bojane Vunturišević, podseća me na hrvatsku žensku rock atrakciju – Punčke! Da, dobro ste pročitali – Punčke. Međutim, muzička potka je prijatan elektro impuls i nerv na koju se nadovezuje impresivan tekst Minje Bogavac (autorke tekstova nekoliko pesama na albumu), fantastično uklapaju čineći pesmu – dijamantnom! Uvodni komad, „Kese etikete“, svakako je onaj vodeći i noseći singl ove kompaktne diskete. Pesma govori o sve prisutnijoj modi supermarket kulture, potrošaćkom društvu, ne samo kod nas, već u celom ex Jugoslovenskom regionu. Kako pesma “Kese etikete“, ukazuje i na ispraznost modernog života, tako i govori o sve jačoj brutalnijoj otuđenosti ljudi, bili oni mladi ili u poznim godinama. Svejedno je!

 

Iako mu song „Bes“, diše odmah iza vrata i potpunjuje i dodatno pali vatru na užarenom beogradskom asfaltu - Iskaljujem bes i revolucija su glavne teme akta – Bes.

 


Ovaj CD , naslovljen DALJINE, je samo na prvu loptu neutralan album. Međutim, posle nekoliko preslušavanja, Bojana Vunturišević, ovde se emocija , lirika (Minja Bogavac, Maša Seničić i Bojana Vunturišević, poletna muzika – SADA ŽURIM – (Ivan Marković Bambi, Jamal Al Kiswani i Bojana Vunturišević), elektro fuzija , vešto ukomponovana sa modernim popom pa i džezom u najavi, vrhunski je dokaz da ovdašnja muzika ne mora da bude i nipošto ne treba da bude po kanonu, na isti kalup. Miks supervizor je bio Marko Kon!

 

Ovaj CD DALJINE, slavi slobodu života, iako je pun ožiljaka, strasti, svesnosti dnevne rutine, duhovne ispraznosti, IT tehnologije i socijalnih mreža, ali i borbe i doslednosti da se kroz muzičku i lirsku potku može boriti protiv vetrenjača, i što je najbitnije, na kraju priče i pesme – POBEDITI!

Ljubav i čežnja se provlači kroz predhodno ispisan pasus. Vreme je hiperprodukcije, svega i svačega, pa i u muzičkoj industriji. Mežutim, CD DALJINE Bojane Vuntirišević, je predah za umornu dušu. Moju, vašu, svejedno je. Važno je CD DALJINE pažljivo preslušati. Nekoliko puta, naravno. Moja medijska i privatna podrška drugačijem, smelom i „van kalup“ umetničkom izrazu je svakako tu, i zauvek će biti! Svaka čast!


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :