Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov: Pijanistički duo ukrstiće po prvi put svoje klavire!

Datum objave:06.01.2015

Pročitano:6528 puta

Datum održavanja: 01.02.2015

By:Barbara Garčević

Lokacija: Kolarac, Beograd

Ova dva najblistavija predstavnika mlađe afirmisane generacije jazz muzičara, koji su postavili standarde mešanja modernog jazz jezika sa balkanskim muzičkim nasleđem, imaju bogate i uspešne karijere, brojne autorske albume i nagrade, kao i saradnju sa najvećim imenima jazz i moderne muzike. Za ovaj premijerni nastup na Kolarcu pripremili su za vas brižno odabran repertoar sazdan od njihovih autorskih kompozicija i poznatih dela moderne muzike. Ovo muzičko putovanje kulminiraće segmentom posvećenim elektronskoj muzici uz neočekivane goste koje ćemo naknadno najaviti, a što će ovaj koncert učiniti specijalno zanimljivim.

 

Koncert | Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov: Pijanistički duo ukrstiće po prvi put svoje klavire! | Beograd | KOLARAC | 2015


„Radujemo se putovanju kroz razne muzičke predele i zajednička najskrivenija i najprefinjenija osećanja“.

 

Vasil Hadžimanov


Vasil Hadžimanov je dobro poznato ime domaćoj publici, a izdvojio se kao jedan od prvih kompozitora na ovim prostorima koji kombinuje balkanske, tradicionalne folk ritmove i zapadne, moderne muzičke stilove (jazz, funk, rock, world music…) na svoj, potpuno autentican nacin. Od 2001. godine, kada izdaje album ‘’11 razloga za…’’, Vasil Hadžimanov Band broji pet audio izdanja, veliki broj nagrada, nastupa na eminentnim festivalima širom evrope i sa brojnim velikanima savremene jazz scene. Poslednji, peti album, snimljen je live, u okviru turneje, sa gostom na saksofonu, David Binney-em, koji je trenutno u produkciji. Vasil je krajem protekle godine, izmedju ostalih, dobio i nagradu ‘’Vojin Draškoci’’ za doprinos muzičkom stvaralaštvu nadahnutom tradicionalnom muzikom. Nagradu dodeljuju World Music asocijacija Srbije i magazin Etnoumlje. Sva izdanja VHBand-a i muzika Vasila Hadžimanova su u Srbiji proglašeni za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju.

 

Bojan Zulfikarpašić


Bojan Zulfikarpašić, rođeni Beograđanin, više od dve decenije živi i radi u Parizu, gde je uvaženo ime francuske jazz scene, ima izuzetno uspešnu karijeru, a dobitnik je najvećih priznanja u jazz muzici. Njegov prvi autorski album za solo klavir izdao je 2001. pod nazivom „Solobsession“ i s njim je stekao svetski ugled. Među brojnim nagradama koje je osvojio tokom karijere su: nagrada francuske vlade i titula Viteza umetnosti i književniosti (2002), nagrada „Django Reinhardt“ Francuske akademije za muzičara godine, Evropska jazz nagrada „Hans Koller“ za najboljeg evropskog džez umetnika (2005) i francuska nagrada „Les victoires du jazz 2007“ (u prevodu: „Pobjednici u džezu“) za najbolji album godine („Xenophonia“) Za svoj poslednji album ‘’Soul Shelter’’ iz 2012. Godine, Bojan Z je dobio najprestižniju nagradu u Francuskoj iz oblasti džeza, ''Victoires du jazz'', kao i zvanje najboljeg džez muzičara. Poslednji nastup u Beogradu, Bojan Z je imao je početkom 2013. godine u Sava Centru, kada je nastupio sa sesktetom.


EKSKLUZIVNO VEČE NA SCENI KOLARCA
Prvi put zajedno na sceni!
Pijanisti Bojan Zulfikarpašić i Vasil Hadžimanov
KOLARAC, 1. februar 2015. u 20h

 

Ulaznice po ceni od 1.000 i 1.300 dinara mogu se kupiti već od 8.januara na blagajni Kolarca. VIP mesta za ovu priliku biće na samoj bini, a cena VIP ulaznice iznosi 1.700 dinara.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :