Bogat program u KC Magacin od 1. 12. do 10. 12.

Datum objave:30.11.2018

Pročitano:2081 puta

Datum održavanja: 01.12.2018 - 10.12.2018

Lokacija: Beograd

Mina Stefanović 1. decembra u 20 časova otvara izložbu pod nazivom Goddess u centralnom prostoru Magacina. Goddess je multimedijalna izložba i bavi se predstavljanjem žene kroz emotivne odnose, emotivno ulaganje i emotivno sazrevanje. Ovaj ciklus sastoji se od crteža, fotografije i kratkih videa nastalih tokom prošle i ove godine.U sklopu izložbe Goddess, 2. decembra sa početkom u 18 časova, na istoj lokaciji, održaće se i tribina na temu: Cenzura u umetnosti: mentalno i reproduktivno zdravlje žena. Učesnice su Mina Stefanović, Milena Dragićević Šešić i Ana Simona Zelenović, a moderatorka tribine je Tamara Urošević.

Olga Uzikaeva 3. decembra od 17.30 poziva sve zainteresovane da se u plesnoj sali pridruže radionici Creative movement koja je bazirana na GAGA tehnici i raznim improvizacijskim instrumentima.

Multimedijalni performans "Pletisanke" izvode Radomirka Siljanoski, Marija Aranđelović i Danijela Vučkoviću Plesnoj sali u Kraljevića Marka 4, 5-og decembra 2018. sa početkom od 20 sati.Istog dana, 5. decembra od 21 čas, Kino klub Barut prikazuje film Senke Domanović Okupirani bioskop nakon čega sledi diskusija s autorkom.

 


Heather Currie nastavlja besplatne časove plesa u Magacinu, prvi termin je 7. decembar od 13 časova.


Izložba Gedžet, Zorana Todorovića otvara se 8. decembra od 20 časova: Gadget


Gedžet je izložba kamera i pomoćnih naprava, pomagala i proteza koje su namenski pravljene i kojima sam se služio da bih napravio neke kadrove ili kompletne video radove. To su već poznati i više puta izlagani radovi, kao sto su Cigani i Psi, Šum, Zurenje, Nekoliko panorama za jednu fenomenologiju iracionalnog ili su posluzili za pravljenje video dokumenata koji su korišćeni kao alat za izvodjenje performansa Integration - Illegal people i sl.

 Cirkusfera i polaznici vas pozivaju na prezentaciju škole savremenog cirkusa 8. decembra u 20h. Instruktori različitih cirkuskih disciplina, zajedničkim snagama osmislili su dvomesečni program, kroz koji su se đaci upoznali sa idejama savremenog cirkusa. Vazdušne akrobacije, žongliranje, akro balans i hod po žici u izvođenju naših đaka: Jelica Mazić, Nikola Ristić, Sofija Uzur, Sofija Komanović, Nikola Nonković, Mina Obradović, Slavica Dolašević, Kasja Pavlović i Jana Milenković.Foto radionica ART NATURA ART organizuje i predstavlja izložbu fotografija "VODA", prvu u nizu godišnjih izložbi iz ciklusa "PRIRODA". Kao izlagači pojavljuju se prevashodno članovi Foto saveza Srbije čiji su radovi primljeni po raspisanom konkursu. Selektor izložbe je Boro Rudić, ugledni fotograf iz Makedonije.

 


Na izložbi "Voda" biće prikazano 76 izabranih fotografija. Izložba će biti otvorena 10. decembra u 19 časova u Centralnom prostoru u Kraljevića Marka 4 i trajaće do 16. decembra.


vrh strane
Tagovi:
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :