BOA: Kultni zagrebački art rock bend će vratiti publiku u u zlatno vreme 80-tih!

Datum objave:15.04.2015

Pročitano:6422 puta

Datum održavanja: 30.05.2015

Lokacija: Mikser House, Beograd

Savamala sprema pravi tulum u subotu, 30. maja, kada će kultni art rock zagrebački sastav svojim bezvremenim pesmama vratiti publiku u zlatno vreme 80-tih godina. Nakon rasprodatog koncerta u zagrebačkoj Tvornici, Boa nastavlja povratničku turneju i ovoga puta se sprema da obraduje Beograđane, muzičkim događajem za sve generacije.

 

BOA: Kultni zagrebački art rock bend će vratiti publiku u u zlatno vreme 80-tih! | Mikser House | Beograd | 2015

Boa je zagrebački art-rock sastav osnovan 1979. godine, koji je u samom početku bio pod uticajem Petera Gabrijela i Davida Bowiea, kao i raznih muzičkih pravaca poput funka i novog romantizma. Svojom muzikom su bili primer intelektualnog popa, koji se pročuo i u Evropi, pa su stoga svoje mesto našli u rock enciklopediji uglednog italijanskog "Rockstar-a".

Nakon serije početnih nastupa i debitantskog albuma osvojili su naklonost publike i kritike, da bi sredinom osamdesetih ostvarili oko čak 100 nastupa i koncerata širom Jugoslavije. 2006. godine grupa nakon 12 godina pauze izdaje novi studijski album "Dnevnik putovanja, skice ostanka", a naredne godine izdaju The Best of album "KRUG", gde su stare pesme rađene u novim aranzmanima i zvuče svežije nego ikad.

 

BOA: Kultni zagrebački art rock bend će vratiti publiku u u zlatno vreme 80-tih! | Mikser House | Beograd | Photo by Bachrach Kristofic | 2015

Photo by Bachrach Kristofic

Boa danas nastupa u sastavu Mladen Puljiz, Zvonimir Bučević - Buč, Darko Braje, Slavko Remenarić i Mladen Malek, a grupi su poseban doprinos dali Paolo Sfecci, Damir Košpić i Igor Šoštarić.

Ulaznice su dostupne na prodajnim mestima Gigs Tixa po specijalnoj promo ceni od 600 dinara, koja će važiti samo za prvih 100 karata.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :