Bluz muzičarka Ana Popović ponovo u Beogradu na otvaranju Mikser festivala 2015

Datum objave:23.01.2015

Pročitano:5966 puta

Datum održavanja: 03.06.2015

Lokacija: Mikser house, Beograd

Čuvena bluz muzičarka, Ana Popović, će u petak, 23. januara, prvi put posle 2010. godine, održati samostalni koncert u Beogradu, uz podršku Nenada Zlatanovića aka mr Swagger-a i Pere Joe-a. Karte za koncert su rasprodate, a naredni beogradski nastup Ane Popović je, zbog ogromnog interesovanja publike, zakazan za 3. jun, kada će Ana nastupiti na otvaranju Mikser Festivala 2015.
 

Bluz muzičarka Ana Popović | photo by Marco Van Rooijen

photo by Marco Van Rooijen

 

U svetu bluz mizike, vrlo je malo uspešnih i priznatih žena gitarista, a jedna od najboljih je upravo naša Ana Popović. Nakon samostalnog nastupa u Domu omladine u Beogradu 2010, Ana se prvi put vraća u Beograd da održi solo nastup. Mikser House će imati čast da bude domaćin njenog koncerta, 23. januara u 20h, nakon čega će, zbog velikog interesovanja publike i rasprodatog koncerta, Ana otvoriti muzički program Mikser festivala, 3. juna 2015.

Ana Popović je danas jedna od najpriznatijih svetskih bluz muzičara. Životni put i karijera su je naveli od Beograda, preko Holandije, pa čak do Memfisa, svetske prestonice bluza. Već od prvog albuma Hush, snimljenog u Memfisu, Ana se afirmisala kao vrsni evropski bluz muzičar.
 

Bluz muzičarka Ana Popović ponovo u Beogradu na otvaranju Mikser festivala 2015 | Koncert

 

Jedina je Evropljanka ikada nominovana za Debitanta godine u okviru WC Handy Awards, bluz verzije Oskara. Ana ima brojne nominacije i osvojene nagrada u Evropi i Americi, a nastupala je sa brojnim muzičkim legendama, poput Solomona Burka i B. B. Kinga. Zanimljivo je i da je Ana je već godinama zaštitno lice Fendera, najvećeg svetskog proizvođača gitara.

Uz Anu Popović, na koncertu u petak, 23. januara, nastupiće i Michele Papadia (orgulje, klavir i prateći vokali), Kirk Smothers (saksofon), Ewing Dyce (truba i prateći vokali), Carlton Armstrong (bas i prateći vokali) i Stephane Avellaneda (bubnjevi).

Detaljne informacije o junskom koncertu Ane Popović biće dostupne uskoro.

MIKSER

MIKSER je multidisciplinarna platforma koja podstiče razvoj kreativne ekonomije zemlje i regiona, i uspostavlja dijalog između savremenih globalnih tendencija i domaće i regionalne prakse.

Organizacija MIKSER pokrenula je MIKSER FESTIVAL najveću regionalnu smotru kreativnosti i inovacija i osnovala MIKSER HOUSE – Balkanski dizajn centar, permanentni multifunkcionalni prostor za kulturne, edukativne i komercijalne aktivnosti, smešten u inspirativnom zdanju nekadašnje industrijske garaže. Zahvaljujići sinergiji oba Mikserova projekta locirana u Savamali, ovaj zapušteni kvart prolazi kroz proces urbane transformacije u progresivni kulturni distrikt.
 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :