Bluz Mašina - Novi bluz-rock bend objavio svoj prvi singl "I

Datum objave:09.05.2013

Pročitano:4470 puta

"The Blues Machine" (ili "Bluz Mašina") je naziv novoosnovanog bluz-rok benda iz Beograda. Cela ideja postoji još od sredine 2012. godine. U to vreme sa 8 pesmama već spremnim za snimanje, Ivan Milenković, osnivač benda, počeo je da usavršava svoje vokalne veštine kako bi postao frontmen benda. U Martu 2013, grupa dobija svoj finalni oblik, i počinje da vežba za žive nastupe.
 
 
 
Odluka je pala da se počne kao power trio, sa bubnjarem moćnog udarca, Nemanjom Tanaskovićem, i jakim, sveprisutnim zvukom bas gitare, Markom Čitakovićem. U kombinaciji sa distorziranim, uglavnom drop-ovanim gitarskim rifovima, ispeglanim lead tonovima i dvojnim vokalnim refrenskim linijama, grupa je definisala svoj zvuk u samom početku. Njihov prvi singl pod nazivom "I'm Free", objavljen na Internetu pre samo nekoliko dana već beleži pozitivne kritike:
 
I'm Free - The Blues Machine - Official Music Video HD
 
Ivan Milenković, osnivač i frontmen benda, govori o budućim planovima: bilo je potrebno mnogo truda da bi bend počeo sa radom, i tek nas čeka dug put, ali smo srećni i motivisani za ono što dolazi, i ne žurimo nigde. Rešili smo da u početku distribuiramo svu našu muziku i ostale materijale digitalno, preko Interneta, eventualno dogodine razmišljajući o stranim izdavačima, ako se stvari dovoljno razmašu do tada.
 
Za sad ćemo distribuirati singlove na svakih par meseci, i na kraju godine zaokružiti priču albumom ili EP izdanjem, dodavajući još 2-3 jake pesme koje ljudi nisu do tada čuli i bonus materijal, verovatno neki dobar koncertni nastup. Takva zaokružena priča će se nuditi na fizičkom mediju za sve zainteresovane, ali i kao digitalni download. To je varijanta koja mi deluje najprimerenija ovom vremenu.
 
Ono na čemu bend trenutno radi je snimanje još tri pesme i snimanje drugog spota za singl "Man On The Chain". Probe su u toku, uskoro će biti nastupa, već imamo nekoliko poziva. U planu su i još neki reality projekti vezani za rad benda, ali o tome neki drugi put, ima vremena..
 
"Bluz Mašina" je mladi bend na beogradskoj sceni. Gradeći svoju reputaciju na specifičan način, pesmu po pesmu, nikad ne zaboravljaju da je upravo ljubav prema muzici, i ovom slučaju bluz-rok muzici, glavna sila koja ih pokreće napred. Njihove pesme obrađuju vanvremenske teme, ali i kritike modernog društva. Cilj benda je da svira bluz u modernom obliku, uz modernu audio/video produkciju usaglašenu ovom vremenu, u isto vreme gledajući u prošlost i velike muzičare kao inspiraciju. U duhu bluza, grupa svira i covere poznatih standarda, kojima dodaje jak lični pečat. Više informacija o bendu, kao i budućim planovima možete se informisati na:
 

vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :