Blanquito Cojones: Vreme brutalnih dobronamernika je tu!

Datum objave:22.12.2016

Pročitano:8313 puta

By:Milan B. Popović

BLANQUITO COJONES CD BLANQUITO COJONES / SAMOSTALNO IZDANJE

Na još svežem i gotovo ne ugašenom zgarištu grupacije „Osmi putnik 2“, oformljen je punokrvni dinamični novobeogradski rokenrol bend - Blanquito Cojones. Sastav čine vokali: Nikola Žilović i Duško Vujičić, solo gitara - Leon M. Rebselj, riitam gitara - Stevan Janković, bas gitara - Boris Gaica i bubanj - Aleksandar Keserović – Brale.

 

BLANQUITO COJONES CD BLANQUITO COJONES / SAMOSTALNO IZDANJE


Izuzetno raduje i nova, sveža krv i energija na domaćoj sceni, koju ovi maksimalno tetovirani beogradski muzičari svojim novim materijalom donose. Tematski lirički odabiri grupe „Blanquito Cojones“ su surova i sirova svakodnevnica. Muziku i tekst potpisuju zajednički, kao ceo bend - Blanquito Cojones.


„ŽIVIM SAM I SLOBODAN“, ispostavlja se kao ključni i udarni hit singl ovih novih pesama sa kojima grupa debituje na srpskoj rokenrol/punk/metal/oi sceni, ali ne samo srpskoj već i na celom ex-Jugoslovenskom regionu. Njihova sviračka umešnost i uigranost se lako da primetiti, čuti na njihovom studijsko muzičkom vokalnom materijalu, ali su oni, i uživo, posebno na terenu imidža grupe- veoma atraktivni- tetovirani po gotovo celom delu svojih tela. Svi, od Braleta, motora grupe, za setom bubnjeva, pa do jednog od dvojice vokala, Dušana Duleta Vujičića ( koji je posebna, krajnje ekskluzivna tattoo majstor pozitivna priča za sebe, no, o njoj drugi put) su tetovirani maksimalno, po rukama i nogama. Nalik Los Angeles rokenrol ikonama Holivuda, poput grupa “Motley Crue“ ili „Guns N Roses“, sa posebnom naznakom da im svi takvi bendovi, iako planetarno primećeni i priznati, ne mogu ni prići sabijačkoj, brzoj, znojavoj, iskrenoj i „do jaja“ bolnoj i testosteronom nabijenoj energiji i atmosferi kakvu sastav- Blanquito Cojones- isporučuje u salvama i rolama, iskreno, direktno u lice! Negde ih vidim kao pomalo drske poput „Motorhead-a“ u najboljim izdanjima. Oni su neustrašivi, odvažni i hrabri, čini se granitno jaki, moćni. Njihovi tekstovi pesama skeniraju i analiziraju današnjicu, realnost od kuće do ulice i natrag. Nisu njihovom sarkazmu i ironiji pošteđeni ni „panduri“ ni „murija“, niti bilo ko drugi. Oni seku sve ko žiletom ili hiruškim skalpelom! Oni vole pivo, dobre ribe, provod, muziku i zezanje. Stiče se utisak da su sve ovo, njih šestorica u bendu, zdravi i pošteni ljudi, koji -svakako, kao i svi mi uz njih- trpe kapitalističku realnost vremenskog momenta, ali se ne povlače u mišju rupu, već nalaze ventil i izraz da svoj bes i impresiju kanališu pametno i inteligentno - kroz njihovu umetnost. Apsolutno sam siguran da su ovim muzičkim materijalom koji na youtube . com kanalu možete, za sada, besplatno i čuti i videti, oni zadovoljni, ali i mi, vi.


Vreme brutalnih dobronamernika je upravo stiglo! „Blanquito Cojones“ su tu! Više nego bravo i samo napred! Nema povlačenja i nema nikakve predaje! Tačka!

 


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :