Black Coffee - sa Ibize pravo u Hangar Luke Beograd!

Datum objave:04.10.2017

Pročitano:4616 puta

By:Katarina Kulić

Lokacija: Hangar Luka Beograd

Vikend u Beogradu počeo je dan ranije, dakle u četvrtak, kada je i imao priliku da ugosti maestra svetske deep house scene – Black Coffee (pravo ime - Nkosinathi Maphumulo).

 

Južnoafrički DJ i producent, 2017. godine bio je resident DJ na Ibizi, u popularnom klubu Hï, gde je svake subote razvaljivao sa svojim setovima prožetim karakterističnim afro i soul elementima. Sa Ibize pravo u Hangar Luke Beograd! Kakva tranzicija! Zapravo, prvobitna lokacija dešavanja bila je rezervisana za Barutanu, u okviru “Barutana closing weekend”, odnosno zatvaranja letnje sezone žurki pod otvornim nebom. Umesto toga, ovo je bio pravi početak zimske sezone, te je u skladu sa time žurka premeštena u Hangar Luke Beograd.

 

Black Coffee, Hangar Luka Beograd, foto Kristina Lukic
Photo by : Kristina Lukić


Black Coffee je premijerno nastupio pred domaćom publikom na Exit festivalu 2017. godine, a zahvaljujući Blender organizaciji, po prvi put dolazi i u Beograd.


Moram priznati da sam se ovom događaju radovala i planirala ga nedeljama unapred. Jednom kada se navučete na kafu, to je to, zar ne?! Prvi put sam slušala Black Coffee u Ohridu, 2016. godine, gde je priredio savršeno letnje veče sa karakterističnim emotivnim afro-house setom. Očekivala sam sličan mix. Međutim, južnoafrička zvezda je verovatno bila svesna pred kime nastupa, tako da set nije bio potpuno “provaljen” i iznenadio je publiku u nekim trenucima, uključujući i mene. Set nije izlazio iz karakterističnog okvira za ovu svetsku facu, emocije su “prštale”, ali nekako drugačije nego što se moglo očekivati. Možda je i na sam koncept seta uticao i line-up za to veče, a to su bili miljenici klubske publike Kristijan Molnar, IDQ i Marko Milosavljević, tako da je taj emotivan moment bio upakovan kroz malo jači house zvuk, ali opet uz neizostavne afro ritmove i dropove.

 

Black Coffee, Hangar Luka Beograd, foto Kristina Lukic
Photo by : Kristina Lukić


Set je počeo lagano, a najava za zapaljivanje publike bio je remix njegovih popularnih traka poput “Turn me On” i “Superman”. Poznat po tome što u svojim setovima oživljava hitove poput “Ain't No Sunshine When She's Gone”, Black Coffee ni ovoga puta nije zaobišao tradiciju tako da smo slušali remix “Purple Rain”, “I touched the sky”, “Show me love”, što je potpuno rasplamsalo publiku. I taman kad sam pomislila, to je to - očekivan mix, odjednom u Hangaru gruva London Grammar “Hell To The Liars”, Michael Jackson “Billie Jean”, Gotye “Somebody that I used to know”… Iako su ove pesme svima nama otprilike “isprale” mozgove, ne zato što su loše, već zato što su vanvremenske, Black Coffee je pokazao da je pravi majstor deep housa i očekivano, uspeo da nas sve uvede u kolektivni dance vibe . Za kraj seta ostavio je Daft Punk “One more time” što je bio cherry on the top momenat za ovako dobru atmosferu u Hangaru.

 

Fotografije sa događaja pogledajte na sledećem linku: http://www.urbanbug.net/foto-album/black-coffee-hangar


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :