BLACK BOX: Odabrani mladi umetnici čije će se instalacije naći na ulicama Savamale

Datum objave:16.05.2016

Pročitano:5702 puta

Lokacija: Savamala

Mikser Festival i Fakultet primenjenih umetnosti u Beogradu odabrali su 100 mladih autora koji će, u okviru druge po redu Black Box izložbe realizovati kreativne umetničke instalacije koji će biti predstavljeni u okviru Mikser festivala od 8. do 12. juna, na ulicama Savamale.

 

Mikser festival: Black Box

Osmi Mikser festival, najveća regionalna smotra kreativnosti i inovacija, održaće se po peti put u beogradskoj četvrti Savamali, od 8. do 12. juna 2016. godine, na više od 40 lokacija i uz učešće oko 1000 stvaralaca. Ovogodišnji Mikser festival odvija se pod sloganom „Osetljivo društvo (Sensitive Society)“, snažno obojen temama rodne ravnopravnosti i ženskog stvaralaštva, društvene jednakosti, otvorenog dijaloga, mulikulturalnosti i efikasnijeg rešavanja konflikta.

Ovogodišnja tema projekta Crna kutija, Brisanje prošlosti, pozvala je umetnike da predstave svoje viđenje prošlosti i istine o događajima, ličnostima i fenomenima, što je jedan od najvećih izazova u današnjem svetu masovnog nadzora, hiperumreženosti i prezasićenosti informacijama.

 

Black Box


Izabrani radovi koji će premijerno biti predstavljeni na Mikser festivalu prikazaće stvaralački opus mladih umetnika koji su se bavili analizom fenomena koji su, po njihovom mišljenju, deo kolektivne amnezije jednog društva. Posmatrajući prošlost, kao u udţbenicima iz istorije, pojednostavljenu i svedenu na format kocke, umetnici svojim kreativnim mikro-umetničkim intervencijama upotpunjuju i nadograđuju našu predstavu njoj, sa ciljem da iskristališu najvažnije intimne i društvene teme koje neopravdano izostaju iz javnog diskursa.

Radovi odabrani na konkursu biće producirani i izloţeni u okviru kolektivne izloţbe Black Box na Mikser festivalu, u periodu od 8. do 12. juna, kao i od 13. juna do 6. jula na galeriji Mikser House-a u Karađorđevoj 46, a izložbi će prethoditi serija razvojnih radionica u saradnji sa mentorima projekta “Crna kutija” koja započinje prvim okupljanjem mentora i pobednika konkursa u četvrtak, 19. maja, od 14 do 16 časova u Mikser House-u.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :