Bjesovi 22. februara u Zemunu!

Datum objave:09.01.2020

Pročitano:2891 puta

Datum održavanja: 22.02.2020

Lokacija: Beograd

Grupa Bjesovi iz Gornjeg Milanovca ni u ovoj sezoni neće zaobići Zemun -  nastupiće 22. februara 2020.godine u Festu!

 Bjesovi su rok grupa iz Gornjeg Milanovca. Osnovani su krajem osamdesetih pod nazivom "Bader Majnhof" da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u "Sent Galen", pa "Čajna Blu" I konačno u "Bjesovi" (prema ijekavskom prevodu romana "Zli dusi".


Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima Grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, i generacijski i idejno, tih ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi. Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamislima dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića. Trenutnu postavu čine: Zoran Marinković - vokal; Slobodan Vuković - gitara; Ivan Kovačević - gitara; Marko Marković - bas; Miroslav Marjanović - bubnjevi; Ramon Hamel - bubnjevi.
Bjesovi su do danas izdali 6 albuma a najveći uspeh grupe bio je drugi po redu (bezimeni) album. Ove godine grupa obeležava 25 godina od tog izdanja.
Činjenica da Bjesovi zrače ne samo u okviru rokenrola nego i na razne druge strane i to veoma jako, je razlog da i dan danas imaju brojnu publiku sastavljenu od ljudi izmedju sebe vrlo različitih, ali koje povezuje najveće pitanje koje sebi bilo ko od nas može postaviti - pitanje svrhe čovečijeg postojanja.
Nedavno su za izdavačku kuću Metropolis objavili i svoj prvi vinil "Sve što vidim i sve što znam".

Druženje Bjesova i zemunske publike prelazi u tradiciju, i to tradiciju koja se ne propušta! Očekuje se pun klub i fantastičan koncert ove subote u Festu – nemojte to propustiti!

Ulaznice su u pretprodaji u Felix Shop-u (TC Sremska) i u klubu Fest po ceni od 700 RSD. Na ulazu će cena ulaznice biti 900 RSD.

Facebook event


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :