BIRD IN SPACE: Modni spektakl Ines Atelier

Datum objave:03.06.2016

Pročitano:5296 puta

By:Barbara Garčević

Моdna dizajnerka, Ines Janković, u okviru svog već vrlo poznatog brenda Ines Atelier priredila je sinoć svojoj vernoj publici pravi modni spektakl na platou ispred Muzeja istorije Jugoslavije. Predstavila je kolekciju za proleće/leto 2017 - BIRD IN SPACE!

 

Ines Atelier: Bird in Space

Pod kreativnom direkcijom Balše Garčevića iz studija DesignBüro, a u organizaciji Modnog studija Click i agencije PREVENTER, Ines je i ovoga puta u produkciji svoje prezentacije otišla korak ispred. U fontani Mladost bila je postavljena kružna pista, čiji je autor (stage-maker) bio Dalibor Milićević - Deks, u čijem centru su se našli veliki LED ekrani , sa kojih su išle animacije Nenada Radojčića (Braća Burazeri) koje prate kampanju Bird in Space.

"Pored činjenice da mi je izuzetno važno da sama kolekcija bude dobra, kompletna produkcija jedne revije za mene je podjednako bitna. Jako je važno da se obrati pažnja na svaki detalj, od pozivnice, preko izvedbe i produkcije same revije do koktela posle revije. Ova revija mi je produkcijski bila do sada najveći izazov i poduhvat i moram priznati da je jedni problem bilo vreme, ali kiša nas je večeras zaobišla" - izjavila je Ines Janković posle revije.

U publici, u prepunom amfiteatru fontane Mladost mogle su se videti brojne dame, a mnoge od njih su i nosile modele Ines Atelier: Jelisaveta Orašanin, Sara Jovanović, Ana Stanić, Andjelka Prpić, Duška Jovanić, Biljana Cincarević, Milka Forcan, Nikolina Pišek, Matea Milosavljević, Biljana Obradović, Nina Seničar, Ivana Kukrić, Nevena Božović, Ilda Šaulić, Danijela Dimitrovska. Brojne kolege dizajneri došli su da daju podršku Ines: Igor Todorović, Iva Stefanović, Zorana Stojanović, Vlada Savić, Biljana Tipsarević, Marko Mitanovski, Darko Kostić, Tatjana Ostojić, kao i fotografi Miloš Nadaždin i Nebojša Babić.

Kolekcija Bird in Space:

Kolekcija za sezonu proleće/leto 2017 brenda Ines Atelier nosi naziv Bird in Space i inspirisana je istoimenom skulpturom rumunskog vajara Konstantina Brankucija. Ovo remek-delo nastalo je 1923. godine, a ono što ga čini specifičnim je činjenica da se umetnik nije fokusirao na fizičke atribute ptice, već na njene pokrete u letu. Eliminisani su perje i krila a telo izduženo do granice apstraktnog i futurističkog. Upravo na tom pristupu/filozofiji je baziran i dizajn modela koji čine ovu kolekciju.

Ideja je bila pretstaviti modernu ženu koja nije izgubila svoju senzualnost i sofisticiranost. Ona je slobodna i poletna, što je prikazano korišćenjem laganih svilenih tkanina, sa štampanim motivom krila, upotpunjenim detaljima neonskih boja. Kao specifičan vid primene kontrasta, prisutna je upotreba Hi-tech satena, 3D mreže i koža u metalik tonovima, koji vanvremenskom izgledu daju notu svežine i inovacije.


Biti oslobođen stega koje nam diktira današnje vreme, zapravo pretstavlja najveći luksuz savremenog života.  Kada uspemo da ih se oslobodimo, na bilo koji način, tada počinjemo stvarno da živimo... Kolekcija Bird in Space uskoro će se naći u studiju INES Atelier u Dositejevoj 22/2.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :