BIRD IN SPACE: Kolekcija Ines Atalier na Milano Fashion Weeku

Datum objave:23.09.2016

Pročitano:4541 puta

Datum održavanja: 24.09.2016 - 26.09.2016

By:Barbara Garčević

Istaknuta domaća mоdna ​dizajnerka, Ines Janković, sa svojim brendom ​Ines Atelier​ predstojećeg vikenda, od 24 do 26. septembra 2016. predstaviće se i milanskoj modnoj publici. Ines će prikazati svoju aktuelnu kolekciju za proleće-leto 2017 - Bird in Space na SUPER Pitti Immagine, u okviru Milanskog Fashion Weeka.

 

​Ines Atelier

SUPER Pitti Immagine je poznati projekat koji se odnosi na žensku modu i to isključivo prêt-à-porter i aksesoare, ističući inovacije u modnom stvaralaštvu. Većina učesnika su etablirani dizajneri i brendovi, dok jedan deo čine novi, mladi brendovi koji beleže uspehe na modnoj sceni.

 

Kolekcija Ines Atelier za proleće-leto 2017, inspirisana je vajarskim delima Konstantina Brankucija, tačnije njegovom serijom skulptura "Bird in Space". Ono što je najzanimljivije u ovom remek-delu je činjenica da je umetnik pojednostavio fizičke atribute ptice, fokusirajući se na njen let i dinamiku, što je inspirisalo Ines, koja je kroz ovu kolekciju želela da predstavi modernu ženu koja nije izgubila svoju senzualnost i sofisticiranost. Ona je slobodna i poletna, što je prikazano korišćenjem laganih svilenih tkanina, sa štampanim motivom krila, upotpunjenim detaljima neonskih boja. Kao specifičan vid primene kontrasta, prisutna je upotreba Hi-tech satena, 3D mreže i koža u metalik tonovima, koji vanvremenskom izgledu daju notu svežine i inovacije. Biti oslobođen stega koje nam diktira današnje vreme, zapravo pretstavlja najveći luksuz savremenog života. Kada uspemo da ih se oslobodimo, na bilo koji način, tada počinjemo stvarno da živimo...


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :