BILLIES HOLIDAY: Muzičko-scenski spektakl sedam beogradskih džez pevačica!

Datum objave:16.07.2015

Pročitano:5030 puta

Datum održavanja: 16.07.2015

By:Jovana Coka Stanković

Lokacija: Miksalište, Beograd

BILLIE’S HOLIDAY je muzičko-scenski događaj isprva nastao na inicijativu sedam beogradskih džez pevačica, a prvobitno je realizovan na stogodišnjicu rođenja Billie Holiday u vidu koncerta, čime je naša zemlja svrstana u evropske i svetske gradove koji su kulturno-umetničkim programom obeležili ovaj značajan datum.

 

BILLIES HOLIDAY: Muzičko-scenski spektakl sedam beogradskih džez pevačica! | Miksalište

Džez pevačicama Bobani Đorđević, Ireni Blagojević, Jeleni Jovović, Katarini Kačunković, Kseniji Kočetovoj, Ljiljani Sađil i Sanji Marković pridružila se i Suzana Petričević, glumica Narodnog pozorišta, koja je već imala priliku da se nađe u ulozi čuvene Lejdi Dej u predstavi ,,Budite Lejdi na jedan dan".

BILLIE’S HOLIDAY je svojevrsno preispitivanje života Bili Holidej, kroz neku vrstu suđenja, tačnije osude. Kroz muziku čuvene "Lady Day" ova predstava nameće mnoga pitanja - njena stradanja, poroke, pogrešne izbore u ljubavi, radosti i tuge, a predstavlja i osvrt na segregaciju, zlostavljanje, zavisnosti i tretman društva u kome se Bili rodila i živela svoj kratak život, posle koga nam je ostavila veliko muzičko zaveštanje.

Kroz celu priču svojom režijom i glumom vodi nas Suzana Petričević, a najpoznatije pesme dvadesetog veka, po čijim originalnim interpretacijama je Bili Holidej poznata, sto godina kasnije izvode Bobana Đorđević, Irena Blagojević, Jelena Jovović, Katarina Kačunković, Ksenija Kočetova, Ljiljana Sađil, Suzana Petričević, Sanja Marković (koja se javlja i u ulozi aranžera), kao i članovi muzičkog sastava: Predrag Revišin (saksofon), Milovan Paunović (klavir), Vuk Bradić (gitara), Miloš Čolović (kontrabas) i Luka Jovičić (bubnjevi).

 

BILLIES HOLIDAY: Muzičko-scenski spektakl sedam beogradskih džez pevačica! | Miksalište

Svako izvođenje ovog muzičko-scenskog spektakla je unikat. Urađena kao vešto smenjivanje emocija radosti i tuge, ova muzička predstava nikoga ne ostavlja ravnodušnim!

Beogradska premijera muzičko-scenskog spektakla BILLIE's HOLIDAY odigraće se u okviru Savamalskog kulturnog leta na Miksalištu (Mostarska 5, Savamala) u četvrtak, 16. jula, sa početkom u 21h.

Ulaznice su dostupne po promotivnij ceni od 700 dinara do 12. jula na svim Gigs Tix prodajnim mestima. Od 13. jula ulaznice će koštati 800 dinara, odnosno 1.000 dinara na dan događaja, na ulazu u Miksalište.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :