BGKO: Zagrevanje za novu sezonu Vračar Rocks festivala!

Datum objave:29.09.2015

Pročitano:5296 puta

Datum održavanja: 10.10.2015

By:Jovana Coka Stanković

Lokacija: Božidarac, Beograd

Nakon redovne letnje pauze, Vračar Rocks! festival ponovo otvara svoja vrata! Šarolik muzički program namenjen najširoj publici, a pre svega ljubiteljima živih svirki, i u novoj sezoni odigravaće se na starom mestu - u srcu Vračara, u Centru za kulturu ,,Božidarac". Pre zvaničnog otvaranja sezone zakazanog za 17. oktobar, organizatori Vračar Rocks-a organizuju nesvakidašnje zagrevanje za novu sezonu!

 

Zagrevanje za novu sezonu Vračar Rocks festivala! BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA (BGKO)

​​U subotu, 10. oktobra, u Božidarcu će nastupiti BARCELONA GIPSY KLEZMER ORCHESTRA (BGKO) - bend koji je energičnim i emotivnim nastupima već osvojio publiku širom Evrope!
BGKO je internacionalni sastav iz Barselone koji izvodi tradicionalnu romsku i klezmer muziku istočne Evrope u specifičnom stilu, sa izraženim autorskim pečatom.

BGKO je čini šest muzičara iz različitih zemalja (Francuska, Italija, Srbija, Indija, Grčka i Španija), u nesvakidašnjoj formaciji: vokal, klarinet, kontrabas, harmonika, gitara, udaraljke.


Njihov stil je inspirisan klezmerom, jazz manouch-om, romskom muzikom, kroz istraživanje zaboravljenih stilova i neobičnih ritmova. Poseban uticaj na stvaralaštvo Barcelona Gipsy Klezmer Orchestra imala je inspirativna i veoma bogata scena Barselone u kojoj su se i sastali. Hrabro se poigravaju sa južnoameričkim melodijama, tradicionalnom katalonskom muzikom i mediteranskim stilovima, pa sve do blues-a i jazz-a.

Po objavljivanju svog prvog albuma IMBARCA 2014. godine, BGKO je nastupao po Italiji, Grčkoj, Malti, Francuskoj, Srbiji, Sloveniji, Nemačkoj i Španiji, u prestižnim koncertnim dvoranama i vrlo brzo su postali jedan od najaktivnijih i najatraktivnijih world music sastava.

U prvoj polovini ove godine pohodili su Andoru, Italiju, Nemašku, Češku, Slovačku, Francusku, Holandiju, Austriju, a u Srbiju stižu 10. oktobra, kada će nastupiti u CZK Božidarac. .

Zanimljivo je da je BGKO interpretacijom kompozicije ,,Đelem Đelem" ostalo fascinirano skoro dva miliona YouTube pratilaca!

​​Ne propustite ovaj jedinstveni world music ugođaj, koji nas očekuje u subotu, 10. oktobra. ​​Ulaznice po ceni od 500 dinara dostupne su u Felix Shop-u (TC Sremska, I sprat).


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :