Beti Đorđević sa bendom, James Brown Tribute, jedna književna promocija i stand up u Soul Society-Stari Bitef

Datum objave:06.11.2018

Pročitano:1752 puta

Datum održavanja: 07.11.2018 - 11.11.2018

Sreda 7. Novembar: Pisma Marlonu Brandu, promocija romana Siniše Stojanovića

U sredu 7. novembra u Starom Bitefu Soul Society, na Skveru Mire Trailović, održaće se promocija knjige i književno-muzička žurka povodom izlaska romana "Pisma Marlonu Brandu" beogradskog književnika i urednika kluba Soul Society, Siniše Stojanovića.

 Knjiga je objavljena u izdanju Književne Radionice Rašić, dok je urednik izdanja Ivan Radosavljević, nekadašnji direktor Stubova Kulture i osnivač KRR. Za dizajn korica i prelom je bila zadužena Aleksandra Rašić, osnivačica i urednica u KKR.

U razgovoru o knjizi će učestvovati autor i gost pesnik Stefan Kostadinović, uz diskusiju sa čitaocima, nakon čega će uslediti DJ žurka tokom koje će autor potpisivati knjige i družiti se sa publikom.

 

Sinisa Stojanovic

Ovo je drugi, po redu, roman ovog autora, prethodni roman “Beogradska beležnica“ 2016. našao se u širem izboru nominacije za književnu nagradu NIN.

" Prave domaće zabeleške iz podzemlja za XXI vek -- u dvostrukom ličnom ogledalu koje sačinjavaju imaginarna figura poznatog glumca s jedne, a mrtvi otac s druge strane, narator pokušava da utemelji i definiše sopstvenu egzistenciju, lavirajući između hemijski indukovanog smirenja i otupelosti koje obezbeđuju snažni medikamenti i neugasivog nezadovoljstva samim sobom, interpersonalnim dinamizmom i sumornim obrisima dostupnog sveta." 
Ivan RadosavljevićKnjiga će biti pristupačna po promotivnoj ceni od 400 dinara. 

Rezervacije mesta na 063/377420


Ulaz je besplatan


Vrata od 21:00h

Petak 09. Novembar: Beti Đorđević and Jazz Friends

U petak 09. novembra imaćemo veliko zadovoljstvo da, u Starom Bitefu-Soul Society, ugostimo Beti Đorđević, jednu od najčuvenijih jazz i šlager pevačica stare Jugoslavije sa njenim JAZZ FRIENDS bendom. Beti će održati celovečernji klupski koncert na radost svih ljubitelja jazz i šlager muzike.

 

Beti Đorđević

Foto: Miki Veličković

 

Poznata po velikim hitovima "Počnimo ljubav iz početka", "Nasloni glavu", "Najdraži moj", poznata po snazi glasa i lakoći pevanja, i saradnji sa mnogim legendarnim jazz i popularnim kompozitorima i muzičarima, tekstopiscima, iza sebe je ostavila veliki trag. Danas se njene pesme slušaju, sveže kao i nekada kada su pravljene, šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog veka.

Beti se nakon višedecenijske pauze vratila na scenu i odlučila da podeli svoj glas i muziku i sa današnjom generacijom, na velika vrata uz pomoć Ramba Amadeusa i kragujevačke jazz ekipe, nastupila je na festivalu Beovizija sa pesmom "Nema te da me uspavaš", za koju je aranžman i muziku radio Aca Pejčić, a za tekst su bili zaduženi Tanja Kragujević i Antonije Pušić - Rambo Amadeus. 

Kvartet koji prati Beti Đorđević čine:
Maks Kočetov - alt saksofon
Branko Marković - kontrabas
Milovan Paunović - klavijuature
Miodrag Đino Maljoković - bubnjevi

Beti se pjavila na sceni šezdesetih godina prošlog veka, i to pukim slučajem: njen suprug Slobodan Đorđević bio je muzičar, ona je volela muziku, i prosto se desilo da zajednički snime jedan album. A onda su svi počeli da traže Beti Đorđević. Njena karijera išla je uzlaznom putanjom. Posebno priznanje za nju bila je otvorena pohvala njenom glasu koju je uputila lično legenda džeza, Ela Fidžerald. 

Nakon turbulentnog života i velike pauze, ipak, krajem devedesetih publika se ponovo prisetila evergrin šlagera Beti Đorđević. Na raznim miksevima, remiksima i kompilacijama razni producenti i muzičari upotrebili su nezaboravne zvuke njenih pesama, što je za nju samu predstavljalo iznenadni povratak na scenu. Svi ljubitelji pravog i kvalitetnog zvuka mogu da poslušaju njene pesme na internetu, ali i na živim nastupima.

Ovaj koncert čekamo sa posebnim uzbuđenjem u Starom Bitefu!

 Rezervacije mesta na 063/377420


Ulaz: 300 dinara , karte se kupuju na ulazu na veče koncerta


Vrata se ovaraju od 22h

Subota 10. Novembar: James Brown Belgrade Tribute

U subotu, 10. novembra u Soul Society nastupiće James Brown Tribute Band, muzička show-groove supergrupa i klupska atrakcija. 

 

James Brown Tribute

 James Brown Tribute Belgrade je nastao u čast jednom od velikana i rodonačelnika funk, soul, gospel i R&B muzike, velikom šoumenu gospodinu James Brownu.
Njemu se pripisuje unošenje reči fank u muzički jezik. Funk je bio sleng termin koji je opisivao atmosferu svojstvenu ekstazi koja nastaje u klubovima tokom plesa, kao spoj znoja i duvanskog dima. James Brown je ostavio veliki uticaj na brojne generacije muzičara, koji su pokrenuli mnoge rep i hip-hop kao mejnstrim muzičke pravce. 

Nastupi James Brown Tribute Belgrade su u uvek stilu žurki iz sedamdesetih godina, pa se često pretvaraju u veliki jam session u kome im se pridružuju drugi eminentni muzičari. Dakle, očekujte funk žurku i adekvatno se obucite za ovaj petak!

 Rezervacije mesta na 063/377420


Ulaz: 250 dinara

KARTE SE KUPUJU NA ULAZU U KLUB NA VEČE KONCERTA, 


Vrata se otvaraju od 22h

Nedelja 11. Novembar: Miodrag Stošić & Grbave Tange, stand up i muzička promocija Pesmarice

“Grbave Tange Šou”, prvi balkanski stand up rok kabare je, posle šest godina nastupanja po zemlji i regionu, objavio zbirku svih otpevanih pesama, koja će biti promovisana u klubu “Soul society”. Zbirka nosi naziv “Grbave Tange: Pesmarica” i objavljena je u izdanju “Kreativne radionice Balkan”. Prvo predstavljanje imala je na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu. 
Knjiga sadrži pesme iz svih opusa “Tangi”, kako šaljive naslove, poput “Ne diraj Dražu” i “Hoću da poljubim Tanju Bošković”, tako i ozbiljnije, kao što su “Boli me” ili “Uzalud nas mladost ostavlja”. 
Promocija knjige biće izvedena u formi manjeg nastupa, gde će publika imati prilike da čuje set starijih pesama, pesme koje nisu često izvođene, nove komične segmente kao i recitovanje najnovijih pesama. 

 

Miodrag Stosic

Učestvuju: Miodrag Stošić, Nenad Jovanović, Nenad Apostolović i Mihailo Vasiljević

Autori knjige će sa publikom podeliti priče o tome kako su pojedine pesme nastale kao i to na koji način su bile prihvaćene u Zagrebu, Temišvaru, Novom Pazaru. Čućete i kako je tokom godina, izgledao spoj komičnog muzičkog kabarea sa humanitarnim aktivnostima. 
Događaj će upriličiti i nekoliko gostiju iz sveta muzike i komedije, koji će izvesti delove materijala iz knjige, kao i svoje autorske segmente u pauzi. 
Na kraju večeri, gosti će moći da kupe primerak knjige po ceni od 400 dinara. Rezervacije mesta na 063/377420


Ulaz je besplatan.


Dobro došli u Soul Society.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :