Besplatan koncert grupe FISH IN OIL u DKSG

Datum objave:09.02.2016

Pročitano:4825 puta

Datum održavanja: 12.02.2016

By:Marina Lučić

Lokacija: DKSG, Beograd

U petak 12. februara u 21 sat u Velikoj sali Doma kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu biće održan besplatan koncert grupe FISH IN OIL.
 

Besplatan koncert grupe FISH IN OIL u DKSG


Od svog nastanka 1993. godine u Prištini grupa je prošla kroz brojne inkarnacije, a njeni članovi su bili mnogi muzičari koji su poslednjih godina prisutni na domaćoj sceni. Sastav izvodi instrumentalnu muziku na tragu bluzu, rokenrolu, surfu, folk muzici, fri džezu, filmskoj muzici i pank roku, vešto izbegavajući svrstavanje u bilo koji od tih pravaca. Njihova muzika oslikava vreme i podneblje u kome je nastala: vreme u kome je sadašnjost nemoguće sagledati bez osvrta u prošlost i podneblje gde su tako izmešani uticaji istočne i zapadne kulture.

Grupa izvodi kompozicije gitariste Bratislava Radovanovića, a svoj prvi album nazvan Poluostrvo je objavila 2012. godine. Drugi album nazvan Drnč grupa je objavila u oktobru 2013. godine, neposredno pred Beogradski džez festival na kome je i nastupila. Treći album je na putu.

Članovi sastava su: Branislav Radojković, Tom Feđa Frenklin, Veljko Nikolić – Papa Nik, Dušan Petrović i Bratislav Radovanović.

Besplatne karte za koncert mogu se podići na portirnici DKSG.
Dom kulture „Studentski grad“ pod okriljem je Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.


vrh strane
Komentari (0)
Pošalji komentar


Ime i prezime

Komentar

Unesite kod iznad :